Nem vagy vele egyedül! Ezeken a dolgokon szinte mindenki parázik a szeptemberi iskolakezdés idején

Mi ezeken izgultunk/aggódtunk az iskolás éveink során. Te hányat tudsz kipipálni?

Mit fognak szólni a többiek ahhoz, hogy megváltoztam a nyáron?

Tizenévesen az ember hajlamos akár néhány hónap leforgása alatt óriási változásokon keresztülmenni. Lehet, hogy megnyúltál, megizmosodtál, vagy pont felszedtél pár kilót – ez teljesen normális dolog, és az is, hogy érdekel, ehhez mit fognak szólni a társaid. Ne feledd azonban, hogy senkit nem a külseje határoz meg, hiszen az folyamatos változásban van!

Fotó / 123rf

Mennyire fog leterhelni ez az iskolaév?

Az elmúlt évek vírusparái miatt nem csoda, ha bizonytalanságokkal teli szívvel indítod a szeptembert – de békeidőszakban is rendszeresen felmerül ez a kérdés. Ha jó eredményekkel büszkélkedsz, értelemszerűen szeretnéd ezt megtartani, ha pedig nehezebben mennek a tárgyak, azért aggódhatsz, hogy ne legyen az eddiginél is szenvedősebb minden.

Vajon bepasizott/-csajozott a kiszemeltem a nyáron?

A sulinak elengedhetetlenül részét képezik a diákszerelmek és -crushok, ezt mindenki tudja. Ha pedig egyelőre csak távolról csodálod a kiválasztottad, joggal érdekel, vajon szívügyek terén történt-e valami változás az elmúlt két és fél hónapban. (Mi neked szurkolunk!)

Fotó / 123rf

Sikerül-e idén jó helyet foglalni az osztályteremben?

Aki azt mondja, hogy nem kell ezen izgulni, az sosem élte át, mennyire nehéz a tanári asztalhoz közel firkálgatni / üzenetet küldeni / levelezni óra alatt. (Aki pedig erre azt mondja, hogy micsoda dolog ilyenekkel foglalkozni órán, az már elfelejtette a saját diákéveit!) Vannak emlékeink olyan tanévnyitókról, amelyek előtt már másfél órával a teremben ültünk, hogy biztosan ne kelljen az első padok valamelyikében szenvednünk egész tanéven át.