Klikkesedés az iskolában - kis csoportok az osztályban, amelyek számodra is biztosan ismerősek

A klikkesedés mondhatni az iskolai élet velejárója, amely általános- és középiskolában egyaránt megjelenhet. Ezek a kis csoportok pedig általában hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek minden osztályban, legyen szó akár egy vidéki, akár egy fővárosi iskoláról.

Ezt a jelenséget általában negatív értelemben használják a legtöbben, hiszen elsőként a hollywoodi filmekben látható bullying jut róla eszünkbe. Pedig a klikkek teljesen természetes jelenségnek számítanak abban az értelemben, ha közös érdeklődési körrel rendelkező fiatalok állnak össze. Ilyeneket gyűjtöttünk össze mi is.

A sportolók

A sportolókFotó / 123rf

Ezek a srácok és lányok általában az osztály legsportosabb tagjai, akik gyerekkoruk óta űznek versenyszerűen egy vagy több mozgásformát. Többen vannak, akik fociznak, de egyéb sportok is megjelennek természetesen. Számukra mindig van valami közös téma, amit megvitathatnak, legyenek azok a nagy sportesemények, vagy akár csak egy hétvégi verseny.

A rockerek

Sok fiatal átmegy azon a korszakon - és vannak, akik benne is maradnak, - amikor acélbetétes bakancsban, különböző bandás pólókban jelennek meg minden nap az iskolában. A tanárok általában lázadónak és rossz magaviseletűnek feltételezik őket, holott az esetek túlnyomó részében erről szó sincs, egyszerűen csak szeretik a rock zenét.

Az "influencer-wannabe"-k

Az "influencer-wannabe"-kFotó / 123rf

Ez a kis csoport elég újkeletű dolog, hiszen a közösségi oldalaknak és az internetnek köszönhetően jöhetett létre. Általában lányokból áll, akik imádják dokumentálni az életüket Instagram sztorikban és posztokban. Legyen szó egy átlagos sulis napról, vagy egy osztálykirándulásról, biztos lehetsz benne, hogy ők fogják elkészíteni a legtöbb fotót, illetve videót.

A gamerek

Valószínűleg ez nem szorul túl sok magyarázatra, hiszen a gamerek legfőbb ismertetőjele, hogy állandóan videojátékokról, számítógépekről és konzolokról beszélgetnek. Azok pedig, akik nem jártasak ebben a témában, csodálkozva próbálják kitalálni, hogy mégis miről lehet szó, mert kívülállóként hallgatni őket olyan, mintha kínaiul beszélnének.