Emlékszel még? 5 élmény, ami mindenkivel megtörtént általánosban

Mik azok az élmények, amiken mind átmentünk általánosban? Te sem gondolnád, hogy ezek az évek mennyire hasonlóak voltak mindannyiunknak.

Valaki imádta az általánost és bármikor visszamenne, mások nem érezték magukat túl jól. Bárhogy is tekintesz vissza rá, azt biztos, hogy az életednek fontos része volt az a 8 év és az a 25 ember, akikkel minden napot együtt töltöttél.

Megszúrtak egy ceruzával

Lehet, hogy téged szúrtak meg, esetleg te szúrtad meg magad kíváncsiságból vagy véletlenül, de legtöbbünknek van ilyen élménye. Az érdekes része a dolognak az, hogy a bőr alá jutó grafit hosszú éveken, évtizedeken át nyomot hagy, és szürkés pöttyel jelzi, hogy mennyire fura gyerekek voltunk.

A bőr alá jutó grafit hosszú éveken, évtizedeken át nyomot hagy, és szürkés pöttyel jelzi, hogy mennyire fura gyerekek voltunkFotó / 123RF

Versenyeztünk, hogy ki legyen elől a sorban

Ha kettesével sorakozásra került a sor, kisiskolásként versenyeztünk, hogy ki legyen az első a sorban, vagy ki legyen a tanító néni párja. Lökdösődtünk, akár még dulakodtunk is kicsit ezért az előkelő pozícióért, és kicsit sem gondoltuk magunkat ezért strébernek. Valamiért mind ezt akartuk.

Kibeszéltünk másokat

Persze, sokan felnőtt korukig megőrzik ezt a "jó" szokást, a pletykálást mégis általánosban kezdtük. Akkoriban még nem is igazán volt miről panaszkodnunk a másiknak, valahogy mégis találtunk valakit, akivel ezért vagy azért nem jöttünk ki. A baj akkor következett, ha valaki továbbadta, amiket mondtunk.

Persze, sokan felnőtt korukig megőrzik ezt a "jó" szokást, a pletykálást mégis általánosban kezdtükFotó / 123RF

Lopkodtunk

Legtöbbünknek ez is szerepel a gyerekkori bűnlajstromában. Lehet, hogy megtetszett valakinek az illatos radírja, és azt tettük zsebre, vagy egy olyan játéka, amit behozott az iskolába, sőt az is előfordult, hogy a tanári asztalról emeltünk el egy tollat vagy krétát.

Kiküldtek a teremből

Volt, hogy nem kellett hozzá sok, elég volt, hogy rosszkor fordulj a padtársadhoz és a tanárnak is rossz napja legyen. Több se kellett, meg sem hallgattak, ki kellett menned a folyosóra, ahol aztán reménykedhettél, nehogy valaki arra jöjjön és még pluszban leégj.