Szükséged lenne egy kis motivációra a sulikezdéshez? Nézz filmeket!

Filmeket nézni minden ember szeret, hiszen a számtalan műfajnak köszönhetően a kicsiktől a nagyokig mindenki találhat kedvére való alkotást, amivel kikapcsolódhat egy fárasztó nap végén. Az már csak hab a tortán, ha bizonyos műveknek köszönhetően egy kis lelki fröccsöt, motivációt is tudunk gyűjteni.

Cikkünkben összegyűjtöttük 3 olyan legendás filmet, amelyeknek a történetéből talán te is erőt tudsz majd meríteni az iskolakezdéshez, hogy még jobban belerázódj az oktatás hétköznapjaiba!

Good Will Hunting, 1997

A Gus Van Sant által rendezett, Ben Affleck, Matt Damon és Robin Williams főszereplésével készült klasszikus minden filmrajongó számára kötelező darabnak minősül, örökérvényű története pedig minden korosztály számára fontos üzenettel bír. A Matt Damon által játszott Will Hunting egy iskola takarítójaként dolgozik, egy nap pedig puszta szórakozásból megold egy olyan matematikai feladatot, ami egyik egyetemi diáknak sem sikerült. Ezzel fény derül Will hihetetlen zsenialitására, aki azelőtt nem is volt tisztában azzal, hogy milyen különleges képességekkel van megáldva.

Good Will HuntingFotó / AFP

Forrest Gump, 1994

A zseni Will után most következzen az igencsak rögös életúttal megáldott Forrest története. A Tom Hanks által játszott férfit igencsak gyenge szellemi képességekkel áldotta meg a sors, ennek ellenére mégis képes diatalt diadalra halmozni: többek között sikeres egyetemi amerikai futball sztár, válogatott pingpongozó és ultramaraton futó, de rákászással is rengeteg pénzt keres. Az ő története példaként állhat minden diák számára, hiszen akármilyen képességekkel is áld meg minket az élet, kellő elszántsággal és kitartással bármit elérhetünk.

Forrest GumpFotó / AFP

Fél Nelson, 2006

Végezetül pedig egy olyan filmet szeretnénk ajánlani, amely - sok másikkal ellentétben - nem egy tökéletes élettel és értékekkel rendelkező tanár történetét mutatja be. Éppen ellenkezőleg! Főszereplőnk, a Ryan Gosling által alakított Dan Dunne történelemtanárként dolgozik egy középiskolában, viszont egyáltalán nem tud aludni. Emellett komoly drogproblémákkal küzd, a gödörből pedig egy diákjának köszönhetően kezd el kimászni. Ez a film a már jól megszokott jó tanár-rossz diák kettősségét felrúgva mutatja meg nekünk, hogy a tanárok sem szuperhősök, csak hétköznapi emberek, akiknek az iskolán kívül komoly problémákkal kell megküzdeniük, amikről a diákoknak általában fogalmuk sincs.

Fél NelsonFotó / AFP