Ezekben az intézményekben lehet most ősszel érettségizni: te tudod már, hol fogsz?

Az őszi érettségire jelentkezőknek – főleg azoknak, akik újra írják a vizsgákat – már nem olyan egyértelmű, hogy melyik középiskolában ülnek neki a feladatlapoknak. Mutatjuk, melyik intézményekben tehetik meg most ősszel.

Korábban már megírtuk, hogy az idei ősz vizsgák jelentkezési határideje szeptember 6-án lezárult, amikre országszerte lehetett jelentkezni a középiskolákban. Most az érettségiztető intézményeket vesszük górcső alá.

Magányos farkas leszel

Ebben a vizsgaidőszakban nem minden középiskola szervez érettségit, ami miatt nagy valószínűséggel nem fogsz tudni a „saját" iskoládban vizsgázni, de lehet, hogy ez csak előnyödre fog válni. Ugyanis, így nem kell azon stresszelj, hogy olyan tanár fog vizsgáztatni, aki nem kedvel. Persze az ismerős arcok hiánya is okozhat feszültséget, de nézd a jó oldalát: most igazán tiszta lappal futhatsz neki a próbatételeknek. Az Oktatási Hivatal oldalán megtalálod a táblázatot, amiben az összes lehetséges intézmény nevét és címét megtalálod.

Ebben a vizsgaidőszakban nem minden középiskola szervez érettségitFotó / Mediaworks

Viszont korántsem egyedül! Mi végig itt leszünk neked a legfrissebb hírekkel, tippekkel és trükkökkel, illetve megannyi kvízzel és teszttel, amelyeket az előző évek érettségijeinek feladatsoraiból állítottunk össze. Ezekből párat a következő linkekre kattintva fogsz megtalálni matek feladatokból, töri forrásokból és térképekből, földrajz kérdésekből és még biológiából is.

Azt se feledd, hogy nincs semmi szégyen abban, ha segítséget kérsz valakitől, legyen szó barátokról vagy magántanárról. Vizsgák előtt a lehető legrosszabb dolog az, ha magadban tartod a feszültséget, legyen szó arról, hogy nem értesz valamit, vagy csak egyszerűen eluralkodott rajtad a stressz.