Őszi érettségire mész? Így készülhetsz fel hatékonyan

Már csak néhány hét van az őszi érettségiig, de akkor sincs aggodalomra semmi ok, ha nem töltötted az egész nyaradat a könyvek fölött görnyedve. Mutatjuk, hogyan készülhetsz fel biztosan tökéletesen az őszi vizsgaidőszakra!

Ha esetleg még nem tudod, melyik napokon lehetnek esedékesek a vizsgák, a menetrendet ebben a cikkünkben megnézheted!

Mivel már szeptember 5-én le kellett adnod a jelentkezésedet, biztosak vagyunk benne, hogy valamelyest nekiláttál a felkészülésnek a nyáron – de mindannyian tudjuk, hogy ismétlés a tudás anyja! Mit tehetsz tehát, ha már tényleg kívülről fújod a tankönyvek négy évnyi anyagát, de még mindig nem érzed elegendőnek?

Már csak néhány hét van az őszi érettségiig.Fotó / Cseh Gábor

Feladatsorok és megoldókulcsok

A legtutibb módszer természetesen a korábbi évek feladatsorainak megoldása, hiszen így begyakorolhatod és megtapasztalhatod, milyen típusú kérdésekre és feladatokra számíthatsz. Hasznos lehet az is, ha a megoldókulcsot is átpörgeted – pláne ha nem ment valami, így azzal is tisztában lehetsz, hogy a tárgyi tudáson túl a feladat milyen összetevőire kaphatsz még pontokat, amiket kár lenne veszni hagyni!

A 2021-es év feladatait az Oktatási Hivatal oldalán középszinten és emelt szinten is megtalálod. Ha esetleg kifejezetten az őszi érettségikre lennél kíváncsi, nézd meg a 2020-as emelt és közép, a 2019-es emelt és közép, valamint a 2018-as emelt és közép feladatsorokat is!

Szórakozva is készülhetsz az érettségire

Ha pedig villámteszteken mérnéd le, mennyit tudsz – és a megoldás menetére is kíváncsi vagy –, csekkold le érettségi kvízeinket! Amennyiben nagyon stresszel a felkészülési időszak, akkor is segítünk neked: így készülj az érettségire okosan és nyugisan!