Ne unatkozz: iskolában játszódó sorozatok, hogy ráhangolódj az őszi időszakra

Olyan sorozatot keresel, amelyekben a saját életedre ismersz? Íme 5 sorozat, ami iskolában játszódik, hogy ne unatkozz az őszi szezonban.

Ebben a válogatásban van minden. Ártatlan, de kevésbé reális klasszikus, szuperkínos vígjáték, borzongató tini dráma rejtélyekkel és egy életszagú, hiteles dráma-vígjáték is. Válogass kedvedre, ha készen állsz egy sorozat maratonra.

Szívek szállodája

Sorozat: Szívek szállodájaFotó / Getty Images

Ódákat zenghetnénk erről az igazán klasszikus, békés sorozatról, amely tökéletes, ha olyan műsorra vágysz, ami kikapcsol és megnyugtat. Azoknak, akik még nem látták tízszer: a sorozat egy anya és gimis lánya életét követi nyomon egy amerikai kisvárosban, és minden van benne, ami kell: humor, dráma, barátok, szerelmek, családi viszonyok és sok iskolai jelenet. Tökéletes, ha valami ártatlanra és vidámra vágysz, csak készítsd elő a kakaót és a takarót.

Kínos

Már majdnem elfeledkeztünk erről az MTV-sorozatról. A műsor Jenna, a népszerűtlen gimnazista sorsát követi, akire életében először akkor figyelnek fel iskolatársai, amikor megsérül egy balesetben, amire mindenki azt hiszi, hogy öngyilkossági kísérlet volt. Jenna megpróbálja a kéretlen figyelmet kihasználni, és népszerűségre szert tenni, de mindeközben navigálnia kell baráti és szerelmi viszonyait. Igazi gyöngyszem a 2000-es évekből.

Hazug csajok társasága

Sorozat: Hazug csajok társaságaFotó / Getty Images

Nemcsak iskolai, hanem még rejtélyes és borzongató is ez a sorozat. Négy gimis barátnőről szól, akik elhidegülnek egymástól, mikor a csapat ötödik tagja eltűnik, ám egy furcsaság ismét összehozza őket: mindannyian rejtélyes, névtelen üzeneteket kapnak "A." aláírással. A feladó láthatóan minden titkukat tudja. Ha el akarják kerülni, hogy minden kitudódjon, meg kell próbálniuk kinyomozni, hogy ki a titokzatos küldő.

13 okom volt

Sorozat: 13 okom voltFotó / Netflix

Komolyabb vizekre evezünk ezzel a nagy port kavaró tini drámával. Hannah Baker öngyilkos lesz, ám mielőtt megtenné, 13 hangfelvételt készít azért, hogy elmesélje, miért döntött úgy, hogy véget vet az életének. A sorozat részei ezeket a felvételeket veszik végig és mutatják be, hogy hogyan érinti Hannah iskolatársait a lány halála.

Szexoktatás

Sorozat: SzexoktatásFotó / Netflix

Ez a hamisítatlanul életszagú Netflix-sorozat Otis és barátai kalandjait mutatják be, ahogy a gimis éveket próbálják túlélni. A cselekmény fő bonyodalmát az jelenti, amikor Otis és két barátja, Eric és Maeve úgy döntenek, hogy egy kis plusz pénzért magánéleti tanácsokat osztogatnak iskolatársaiknak, Otis édesanyja nyomán, aki szexuálpszichológus. A sorozat nem egyszerűen a szokásos kamasz problémákról szól, hanem valóságosan és reálisan mutatja be a való életet, úgy, ahogy van: viccesen és kínosan.