Meghosszabbított jelentkezési határidő a Konnektnél!

A szülők és tanárok útmutatása mellett minden segítség jól jön, főleg, ha azt egy olyan fiatal felnőtt nyújtja, aki nemrég éppen hasonló kérdéseken gondolkodott. A Konnekt Mentorprogram ezeket az útkereső diákokat és a segíteni akaró mentorokat köti össze.

A Konnekt Mentorprogram immáron hetedik alkalommal indul el az idei 2021/22-es tanévben. A program keretein belül eddig közel 500 diák és mentor dolgozott közösen azon, hogy a középiskola után a fiatalok minél tudatosabb döntést hozhassanak a jövőjüket illetően.

Az egyesület vezetőjével, Stumpf Katával idén márciusban beszélgettünk. A korábban élsportoló - két Európa-bajnokságon és egy világbajnokságon is részt vevő szinkronúszó - jogász családból származik, így nem is volt számára kérdés, hogy jogi egyetemre megy. Miután ezt elvégezte, rendezvényszervezőként dolgozott, majd a média irányába terelődött.

„Hisszük, hogy mindenkit megillet egy olyan pálya, amelyen kiteljesedhet. Ehhez a Konnekt támogató közösséget és segítő kapcsolódásokat tud nyújtani" - mondja Stumpf Kata.

A program önkéntes mentorai húszas-harmincas éveikben járó fiatalok, akik hat hónapon keresztül segítik személyre szabottan mentoráltjukat a Konnekt módszertan szerint. Az alkalmakat saját tapasztalataik megosztásával egészítik ki, illetve olyan találkozásokkal, amelyekkel a mentorált minél több információt szerezhet első kézből az őt érdeklő szakmákról, a felsőoktatás és a munka világáról.

Forrás: Konnekt Egyesület

A mentor-mentorált programokon kívül havi csapattalálkozók, workshopok, tréningek formálják igazi közösségé az egy évadban részt vevő fiatalokat, akik ezzel is közelebb juthatnak önmaguk megismeréséhez, ezáltal pedig a tudatosabb döntésekhez.

A mentorprogramra október 10-éig lehet jelentkeznie a diákoknak, az indulás időpontja október 17-e.

Amennyiben húszas éveidben, vagy harmincas éveid elején járó fiatal vagy, mentornak is jelentkezhetsz! Ne maradj le!