Magasan a legjobbak: Két magyar iskola, amelyek felkészítenek a legmenőbb egyetemekre

A legmenőbb gimnázium hallatán elsőre egy hipermodern, minimál stílusú iskola jut a legtöbbek eszébe, ahol minden diáknak saját szekrénye van. Holott a külsőség nem minden, bizony a teljesítmény is számít, amiben ez a két magyar iskola a világ húsz legjobbja között van!

A The Telegraph Nagy-Britannia egyik legnagyobb napilapja és hírforrása, és évről-évre elkészítik a világ legjobb gimnáziumait összegyűjtő listájukat, amit az alapján állítanak össze, hogy az intézmények hány diákot küldtek az Oxford és Cambridge egyetemeire.

2021-ben két magyar iskola a hatodik és a tizedik helyet érte el. Lássuk, mitől is olyan különlegesek, hogy ilyen rangos helyezést el tudtak érni!

Fazekas Mihály Gimnázium

Magyarország egyik legismertebb iskolája, nem véletlenül. Sorra kerül be a legjobb hazai és nemzetközi gimnáziumok közé. Egyik leghírhedtebb specialitásuk a matematika tagozat, amit 1962-ben alapítottak, és ami ettől kezdve nemzetközileg kimagasló tehetségeket adott a világnak.

Fazekas Mihály Általános Iskola és GimnáziumFotó / fazekas.hu

Ez az iskola nem a külseje miatt menő, hanem a képzés magas minősége miatt, amiről árulkodik, hogy a tanulók döntő többsége bejut az általuk választott felsőoktatási intézménybe. Ezek közt az Oxford és a Cambridge is szerepelhet, hiszen ezekre a helyekre 2021-ben a hatodik legtöbb diákot adták az egész világon.

Milestone Institute

Az angol név nem véletlen: ennek az iskolának az a célja, hogy a tehetséges magyar diákokat felkészítse a világ legjobb egyetemeire való bejutásra. Nem egy hagyományos középiskola, itt az alap tanulmányokon felül zajlik az oktatás, ami valójában inkább tehetséggondozás.

Milestone InstituteFotó / Draskovics Ádám

Magániskola, de sok diák ösztöndíjjal vagy kedvezményes feltételekkel tanul, így háttértől függetlenül megkaphatják a tehetséges diákok a lehetőséget arra, hogy nagyot alkossanak. Valamit biztos jól csinálnak, mert a fent említett listán a tizedik helyen szerepeltek 2021-ben.