5 karakter a menzáról, akik minden suliban ott vannak

Bemenni a menzára kicsit olyan érzés, mint részt venni egy afrikai vadszafarin. Ez az iskolában olyan, mint a vadonban a természetes itatók, ahol a környék minden lakója összegyűlik, hogy közösen táplálkozzon. Ezeknek a helyeknek megvannak a legjellegzetesebb arcai, akik egy iskolából sem hiányozhatnak.

Előre figyelmeztetünk mindenkit, hogy nem kell komolyan venni semmit, ami ebben a cikkben elhangzik. A valósággal való bármiféle egyezés kizárólag a véletlen műve. A menza, az egészséges iskolai étkeztetés nagyon fontos dolog, és mindenki megérdemli, hogy békében ehessen, kedvező árak mellett!

1. A repetakirály

Ennek az arcnak feneketlen a gyomra, és nem is rejti véka alá. Jóformán nincsen étel, amit ne imádna a menzán, de azok közül is a paradicsomos káposzta a kedvence. Ha csak teheti mindig benevez egy újabb körre.

2. A konyhás nénik kedvence

Sokszor van átfedés az előző kategóriával, de van, amikor egyszerűen valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva, ezt a gyereket mindenkinél jobban imádja a teljes konyhai stáb. Rendszeresen több tartárt kap, de még a piskótakockája is tocsog a csokiszósztól. Miközben te a szádban forgatva, alig győzöd átáztatni annyira a nyáladdal, hogy egyáltalán le tudjad nyelni.

A konyhásnénik kedvencének mindig tocsog a piskótakockája a csokiszósztól.Fotó / Pinterest

3. A potyaleső

Megvárja a nap végét, mert akkor a maradékot ingyen ki szokták adni. Esetleg, ha nagyon éhes, lemegy a többiekkel, és ha valakinek nem ízlik a napi menü, akkor szívesen megeszi helyette. Igazi hősök, akikbe nem kár az étel!

4. Akiről fogalmad sincs minek menzás

Az előző szereplő legjobb haverja, aki be van fizetve, de senki nem tudja, hogy minek. Soha semmit nem eszik meg, legfeljebb csak megturkálja. Legextrémebb esetben minden nap vesz valami más kaját, miután a menzásat otthagyta.

5. A jó zsaru, rossz zsaru konyhásnénik

Jellemzően igazi tündérek dolgoznak a menzákon, de vannak köztük olyanok is, akikről meggyőződésed, hogy a karrierjüket egy börtönkonyhán vagy katonai táborban kezdték. Sosem fogsz számukra elég gyorsan haladni a sorban, az pedig meg se forduljon a fejedben, hogy valamit nem kérsz, amikor ki van előre szedve az adagod!