Time to Move: Európa 2021-ben is vár rád!

Kimozdulnál az unalmas hétköznapokból, és inkább körbeutaznád Európát? Érdekelnek a nemzetközi önkéntes és tanulási lehetőségek? Kíváncsi vagy, milyen Európai Uniós támogatások, pályázatok állnak nyitva előtted? Akkor csatlakozz a Time to Move kampány rendezvényeihez, és megmutatjuk, hogyan indulhatsz el!

Idén októberben újra Time to Move kampány, amely Európa szerte több száz online és offline eseménnyel vár, hogy minél többet megtudhass a nemzetközi lehetőségekről. A Time to Move 36 ország, köztük Magyarország részvételével megrendezett eseménysorozat, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a személyre szabott tanácsadás keretein belül találd meg a számodra legmegfelelőbb külföldi lehetőséget – mindezt információszolgáltatás területén jártas ifjúsági szakemberek segítségével.

A több száz esemény között tájékoztató előadás, flashmob vagy koncert egyaránt előfordul, a sokszínű online és offline programok célja, hogy megismertessék a fiatalokkal a nemzetközi tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket, utazási információkat. A legtöbb program ingyenes, de néhol regisztráció szükséges.

A Time to Move kampányhonlapon interaktív térkép segítségével találhatod meg a hozzád legközelebbi események pontos helyét, időpontját és rövid leírását. Ha pedig nem tudsz részt venni a programokon, a weboldal számos hasznos információt, linket kínál aktuális európai mobilitási lehetőségekről öt kategória szerint: tanulás, önkéntesség, gyakornokság, aktív részvétel, ösztöndíjak.

Forrás: Eurodesk

Az idei év kihívásai

A Time to Move kampány tényleg megmozgat, ugyanis az infomációs alkalmak mellett online kihívásokat is teljesíthetsz! Az idei évben négy témakörben is megmutathatod tehetségedet: Greener Europe; I am Europe, we are Europe; Europe, my home; Discovering Europe. A legjobban teljesítőket értékes nyereményekkel jutalmazzák!

Forrás: Eurodesk

Játssz!

Az idei évben az Eurodesk hálózat egy új szórakoztató és egyben informatív online közösségi játékkal is jelentkezik, amelynek segítségével bejárhatod barátaiddal Berlint, érdekes önkéntes projektekben vehetsz részt, és izgalmas feladványokat oldhatsz meg. A játék feladványait barátaiddal összedolgozva tudod megfejteni, ezért minimum két fő vagy két csoport kell a sikerhez. A szabadulószobát keresd az Eurodesk partnerek Time to Move eseményein.