Holnap már vége is lesz az őszi szünet első felének

Idén, hétvégékkel és két nemzeti ünneppel együtt, összesen tíz napot kaptak a diákok, hogy kipihenhessék a tanév első időszakát.

Ahogy szinte minden évben, idén is szeptember 1-jén kezdődött meg a tanítás. Eddig ebben a tanévben hagyományos módon került minden megrendezésre, tehát jelenléti oktatás van és nem digitális.

Az idei őszi szünet első napja október 23-a volt, a diákoknak így most végre lehetőségük adódott kiszakadni az iskolapadokból, és programokat szervezni. A szabadidőt lehet közös programokkal - mozizással, kirándulással, túrázással, bulizással - tölteni, de a fokozódó járványhelyzet miatt biztonságosabb jól bevásárolni chipsekből, üdítőkből és megnézni a legújabb - vagy éppen pont, hogy a korábban időhiány miatt félretett - filmeket a streaming szolgáltatókon. A legtöbb szülő most úgyis dolgozik, így bátran kiélvezhetitek a legnagyobb tévé nyújtotta örömöket a lakásban vagy a házban.

Egy nemzetközi ünnep is a szünet idejére esik: október 31-én, vasárnap Halloween. Amennyiben mégis közös élményre vágytok inkább, ajánljuk az ünnep alkalmából a hazai mozikban október 21-én bemutatott Gyilkos Halloween című folytatást, amelyben a Jamie Lee Curtis által játszott Laurie Strode és Michael Myers három év elteltével ismét összecsapnak. A filmet Magyarországon a teljes lakosság körében 17 ezren nézték meg múlt hétvégén.

További jó filmek is vannak most műsoron: szintén 21-én mutatták be a Dűnét (ezt rengetegen, 74 ezren nézték meg a hétvégén), és egy héttel korábban tűzték premierre a Venom 2 - Vérontót (ezt pedig 42 ezren).

A Halloweent persze nemcsak a moziban lehet megünnepelni, egyre népszerűbb hazánkban is, hogy beöltöznek a gyerekek és a tinik, bár ahogy a Bajos csajokból is tudjuk, a két korosztály "jelmezei" igencsak eltérnek, és más célt szolgálnak. Mindenesetre az ünnep kiváló apropót ad egy remek házibuli megszervezésére, illetve azon való részvételre.

Akár az otthoni, akár a közös szórakozás mellett döntötök, a lényeg, hogy pihenjétek ki magatokat alaposan, hiszen az őszi szünet után csak december 22-én kezdődik meg az idei téli szünet, az pedig már szinte karácsony.