Igazgatótípusok, akik közül legalább egyet biztosan ismersz középiskolából

Egy iskola igazgatójának nagy a felelőssége, hiszen nemcsak a diákokat, hanem a tanárokat is kordában kell tartsa az intézmény vezetőjeként. Emellett építenie kell az iskola hírnevét, meg kell birkózzon a szülőkkel, de még a karbantartókkal és a hatóságokkal is!

Az igazgató munkája, bár diákként sokszor úgy tűnik, nem is olyan könnyű. Egy lényegében több száz fős intézményt kell vezessen, ami rengeteg kihívással jár. Ezeket mindegyik másképp oldja meg, de mégis szépen lassan átalakulnak egy-egy tipikus igazgatófajtává.

A laza és szórakozott

Ezek azok az intézményvezetők, akiket nagyon ritkán látni, de olyankor vagy nagyon jól érzik magukat, vagy teljesen elveszettnek tűnnek. Taktikusan vagy véletlenszerűen lavíroznak a munkakapcsolatok és adminisztráció útvesztőjében. Egyik legfőbb támaszuk az igazgatóhelyettes, aki összetartja a dolgokat.

A jó zsaru

Ő az, aki nagyon nem akar senkit se megrovásban részesíteni, legyen szó diákról vagy tanárról. Ez sokszor jó, sokszor rossz, hiszen van, amikor igenis fontos lenne egy vezető határozott fellépése. Ettől függetlenül szerethető figura, akit a diákok többsége is kedvel.

Ez a fajta igazgató az, aki nagyon nem akar senkit se megrovásban részesíteni, legyen szó diákról vagy tanárról.Fotó / 123RF

A rossz zsaru

Ő az, aki reggel levadássza a későket, kérdés nélkül adja az intőket, és véresen leszámol a lógókkal. Amint megjelenik a folyosón inkább elhalkul mindenki, nehogy meghalljon egy káromkodást, mert akkor a szünet hátralévő része egy rögtönzött erkölcstan órával fog telni.

A sportos

Biciklivel érkezik, szikár testalkatú és mindene a sport. Bármilyen iskolai esemény van, sportprogramok mindig vannak, és nagy valószínűséggel ő is részt vesz rajtuk. A kerületi futóversenyen is megtalálod, ahol az iskolát képviseli.

Nálatok milyen típusú volt az igazgató?Fotó / 123RF