Szerelem osztálytársak között: Lehetetlen küldetés lenne?

Az iskolás évek alatt szinte mindenkivel előfordult már, hogy más szemmel kezdett nézni egy osztálytársra. Igaz, nap mint nap látod az illetőt, de az egyik ilyen napon, talán egy kedves szó, egy új frizura vagy egy széles mosoly miatt valahogyan belehabarodsz. Mi következik ezután?

A matekórák egyre nehezebbek, mert az 1+1 képletből Mi <3 lesz. Az irodalmon a versek is csak a te érzéseidről szólnak, és a szünetek is egyre rövidebbek lesznek, amikor végre a kutatómunkádat végezhetnéd a crushodról. Általában így telnek a szerelmes napok, hetek vagy hónapok, sokszor csak ábrándként élve tovább. Azonban mi van akkor, ha a szerelem viszonzásra talál?

Azon kívül, hogy a fellegekben jársz, valószínűleg belülről még ezt is hallod: De hát ő az osztálytársad!!!

Miért is félünk annyira az osztálytárs-szerelemtől?

A legnagyobb gondnak az tűnhet, hogy MINDIG ott van, és mindent lát! Csakhogy ő nem a Nagy Testvér, hanem a szerelmed, így szeretnéd mindig a legjobb formádat nyújtani. Ennek ellenére vannak napok, amikor nem tudsz toppon lenni. Egy elrontott frizura, egy pocsék hétvége vagy egy karó után nehéz tökéletesnek tűnni. Annál pedig kevesebb félelmetes dolog van, mint az, hogy akit szeretünk, tökéletlennek lásson. Mi lehet erre a megoldás?

Mi van akkor, ha a szerelem viszonzásra talál?Fotó / 123rf

Engedjük el ezt a félelmet!

A szerelemben – még osztálytársak között is – a legszebb, hogy önmagunk lehetünk. Persze, az elején még incselkedhetünk a gondolattal, hogy milyen tökéletesek vagyunk, de akkor válik igazán komollyá a kapcsolat, ha felfedezzük a másik hibáit, és azokkal együtt szeretjük tovább.

Ha csak a rossz oldalára fókuszálsz...

...lemaradsz a rengeteg jóról, ami együtt jár azzal, hogy egy osztályban vagytok a szerelmeddel. Van valaki, aki mindig figyel rád, még ha a legjobb barátod nem is veszi a jeleket, ő biztosan érzékeli, ha valami bánt. Nemcsak a szabadidőtökben szerezhettek közös élményt, hanem az osztályban is. Egy-egy lopott pillanat, egy belsős poén mindig felderíthet benneteket. Plusz pont az is, ha egy kicsit elmaradtál a tanulással, akkor van, aki segítsen. Igaz, nehéz fókuszálni, ha álmaid netovábbja meséli a tételt, ugyanakkor jobban megjegyezhetsz néhány dolgot, ha arra ő tanított meg.

A legjobb viszont az lehet, hogy minden oldalát megismerhetitek. Láthatjátok, ha kudarcot vall vagy ha sikert ér el. A szomorú, boldog és vicces pillanatokat egyaránt. Ha a legjobb fajta szerelem segít felnőni, akkor miért ne nőhetnétek fel együtt?