Portástípusok, akiket mindenki ismer: Nálatok melyik volt a portán?

A portások mindenki életében részt vesznek bizonyos formában. Több típusuk is ismert, az egészen idegesítőtőtől kezdve, a kifejezetten jó fejig, többféle személyiség típussal megáldva. Egy azonban közös bennük, méghozzá az, hogy mindennapjaid részét képezik, ha akarod, ha nem.

A portások mindennapjaink részét képezik, még úgy is, ha sokszor alig észrevehető a jelenlétük. Több típusú portással találkozhattál már életed során, mutatjuk, melyek a leggyakoribbak:

1. Aki sosem beszél, szinte ott sincs

Áldás, és egyben átok is. Bár jól eshet, hogy a köszönésen kívül másban nem merül ki a kommunikáció, hisz így nem kell kínos, értelmetlen beszélgetésekbe kezdeni, mégis, egy idő után lehangoló tud lenni az érzelemmentes köszönés, amivel minden nap illetnek.

2. Aki túltolja

Ez az a kategória, amikor a kedvesség már túlzottan megjátszott, annyira, hogy egyszerűen lehetetlen, hogy bevegye a gyomrod. Egyértelmű, hogy csak a betanult szöveget hallod, amit minden arra járó kap. Nincs benne személyes érdeklődés, és még a beszéd hiányából következő nyugalmat sem tapasztalhatod meg.

Fotó / MTI

3. Az ijesztő stalker

A stalker portás jellemzője, hogy mindenbe bele akarja ütni az orrát. Megjegyzései, kérdései tolakodóak, és kitérő válaszaidra is csak újabb kérdéseket kaphatsz válaszul. Kellemetlen figura, akit csak a pletyka éltet, és nincs tekintettel a másik magánéletére.

4. Aki tényleg jófej

Ő az, akivel tényleg jól esik megejteni azt a pár mondatot, akinek nem kellemetlen a társasága, és néha-néha még egy közepes hosszúságú beszélgetésbe is bele tudsz vele merülni, ha nem túl sok az arra járó. Társasága élvezhető, és még őszintén barátságos is.

+1 A tag, aki helyettesíti a portást

Mindenkinek ismerős az a helyzet, amikor hirtelen helyettesíteni kell valakit, mert az illető lebetegedett, nem tudott megjelenni. A portásnak is van egy helyettesítője, ő az az ember, aki nem igazán tudja mit kellene csinálnia, ezért inkább kedves az arra járókkal, hogy ő is olyan jó fej portás legyen, mint akikkel ő is találkozott már.