4 tipp, hogy rávedd magad az olvasásra: A végén hálás leszel magadnak!

Amikor az embereket megkérdezik, miért nem olvasnak, általában azt az automatikus választ adják, hogy sajnos nincs idejük, ezért ritka, amikor olvasni tudnak. Ez egy érthető és logikus válasz, mégis, valami miatt nem lehet kifogás, hogy miért ne vedd rá magad az olvasásra.

Ijesztő feladatnak tűnhet elolvasni egy több száz oldalas könyvet, főleg akkor, ha még új vagy ezen a területen. Nem ciki beismerni, hogy te nem szeretsz könyveket olvasni, bár lehetséges, hogy eddig csak az volt a baj, hogy rosszul álltál neki.

Pár tipp segíthet a probléma leküzdésében:

1. Ne olyan könyveket olvass, amelyeket olvasnod kellene

Sokan abba a hibába esnek, hogy egyből a klasszikusokkal akarnak kezdeni, miközben valljuk be, nagyon nehéz Jókai regényeket darálni, főleg úgy, hogy közben végig érdekes legyen számodra egy tizenkilencedik századi történet.

Helyette keress olyan stílusú könyveket, amelyek igazán a te ízlésednek megfelelőek. Ha szereted a fantasyt, olvass inkább Harry Pottert vagy nehezített terepnek A gyűrűk urát, vagy bármit, ami közelebb áll a te érdeklődési körödhöz.

2. Ne olvass kényszerből

Ha egy könyv nem fogott meg téged, ne erőltesd az olvasását, inkább engedd el. Ne érezd magad rosszul amiatt, hogy nem tetszik, amit olvasol. Néha a legjobb dolog, amit tehetsz az, ha inkább félreteszed a könyvet, és újak után nézel. Egy rossz könyv elolvasása után el fog menni a kedved az olvasástól, így az idődet inkább használd arra, hogy olyat keress, ami érdekelni fog.

Pár tipp segíthet, hogy jobban menjen az olvasás!Fotó / 123rf

3. Legyen olvasásra fenntartott időd

Ha valami elég fontos a számodra, be fogod tudni építeni a mindennapjaidba. Prioritássá tudod tenni az olvasást? Keresd meg azokat az időpontokat, amikor energiát tudnál rá szánni, például elalvás előtt, így biztosan nem fogod elhalasztani.

4. Mindig legyen nálad egy könyv

Ha napi rendszerességgel ingázol, vagy ebédszünetben nincs más dolgod, olvass. Használd ki a napod unalmas pillanatait, és csinálj valami igazán hasznosat! Amikor cél nélkül a közösségi média felületeit görgetnéd feleslegesen, helyette inkább csapj fel egy könyvet és merülj el benne! A szemednek és a lelkednek is jobbat teszel vele!