Reflektorfényből az iskolapadba: sztárok, akik ismert emberként fejezték be tanulmányaikat

Könnyű lett volna azt mondaniuk: „Tehetséges vagyok, mindenem megvan, minek menjek vissza koptatni a sulipadot?", mégsem tették. Íme, hat inspiráló sztár, akik a világot jelentő deszkákon sem akartak a babérjaikon ücsörögni.

Emma Watson

A színésznő a Harry Potter-filmek után iratkozott be a Brown amerikai magánegyetemre, ahol nemcsak az angolirodalom-diplomához szükséges tudást szerezte meg, de aktív tagja volt a suli gyeplabdacsapatának is – ha már kviddicsezni a muglik világában nem volt lehetősége.

Mark Wahlberg

Az Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt színész 2013-ban, azaz 42 esztendősen vehette át érettségi bizonyítványát. Az online vizsgákra 2 kaliber című filmjének forgatásán készült, még örökké kíváncsiskodó kollégáját, Denzel Washingtont se avatta be terveibe. Jobb későn, mint soha!

Natalie Portman

Natalie 18 évesen, a Csillagok háborúja: Baljós árnyak sikereiben fürdőzve kezdte meg tanulmányait a Harvardon 1999-ben. Úgy diplomázott le pszichológiából, hogy közben szinte folyamatosan forgatott, és azt is elárulta, hogy komoly kételyei voltak azt illetően, hogy színésznő létére valóban befogadja-e őt az egyetemi közösség. Szerencsére így történt.

Eva Longoria

A Született feleségek Gabrielle-jének megformálója már büszkélkedhetett egy kineziológiai BSc-vel, amikor 2013-ban – származása előtt tisztelegve – mesterdiplomát szerzett mexikanisztikából a California State Universityn.

Megan Thee Stallion

Bár ütős számai évek óta uralják a toplistákat, a szexi 26 éves rapper néhai édesanyja tiszteletére úgy döntött, csak azért is befejezi az egyetemet. Ha minden jól alakul, még idén egy egészségügyi diplomával lesz gazdagabb a Texas Southern University végzőseként.

Steven Spielberg

Hiszed vagy sem, a kultikus rendező, aki 1965-ben kezdte meg első szemeszterét a California State Universityn, 1969 helyett csak 2002-ben, 33 évvel megcsúszva szerezte meg diplomáját elektronikus és filmművészet szakon – ekkor volt 56 éves.