3 hasznos dolog, amellyel elütheted a lyukasórákat

A lyukasórákban hatalmas potenciál rejlik, de nehéz őket kihasználni a középiskola falai között. Összeszedtünk pár ötletet, hogy mindig kihozhasd belőlük a maximumot, legyen szó tanulásról vagy szórakozásról!

Azok, akik a középiskola alatt megtanulják jól kezelni a lyukasórákat, nagy előnnyel fognak nekiindulni az egyetemi képzésnek is. Ugyanis az egyetemen lesznek bőven lyukasóráid, amelyekkel mindenképp meg kell majd tanulj gazdálkodni, szóval jobb időben elkezdeni.

Tanulj

Azt ne mondd, hogy nem gondoltad, hogy ez lesz a legelső helyen. Pedig ez magától értetődik, egy lyukasóra alatt simán le tudsz darálni több órányi házit, hogy teljesen szabad legyen a délutánod. Tudjuk, hogy nehéz, de már úgyis tanulós üzemmódban vagy, használd ki.

Menj el a könyvtárba

Ez egy olyan szokás, ami hatványozottan meg fog térülni az egyetemen. Minden középiskolai könyvtár tele van igazi kincsekkel, és még ingyenesek is. Mindemellett a könyvtáros néni is imádni fog téged, ami őszintén, az egyik legnagyobb kitüntetés a suliban.

Minden középiskolai könyvtár tele van igazi kincsekkel, és még ingyenesek is.Fotó / 123RF

A felsőoktatásban pedig nagyon komolyakat fogsz a könyvtárban haladni a beadandóiddal, nekünk elhiheted. Olyan légkör, béke és csönd van ott, ahol az egyetemi ősök szelleme jár, hogy leginkább egy templomhoz lehet az egészet hasonlítani. Még a lépteid zajára is figyelni fogsz, hogy ne zavarj meg másokat! Ha szerencséd van, még babzsákokat is találsz a könyvtárban, így a szemedet is pihentetheted picit két feladat között.

Sportolj kicsiben vagy nagyban

Sok suliban van pingpongasztal, amit használhatnak a diákok, csak ütőket kell kérni hozzá. Pár év alatt olyan képességekre fogsz szert tenni, amitől mindenkinek le fog esni az álla.

Van csocsóasztal a sulidban? Később még jól jöhet, ha profi játékossá válsz belőle!Fotó / 123RF

Ennél már csak az jobb, ha csocsóasztal van a sulidban. Na, ha azon eleget gyakorolsz, akkor nagyon keményeket fogsz villantani az egyetemi kocsmázások alkalmával. Csak ne szálljon a fejedbe a dicsőség!