Két cipő, ami megváltoztatta a világot, majd elképesztően gáz lett

A kilencvenes évek és az ezredforduló környékén sok dolog volt elképesztően menő, ami mára nevetségessé vált. Ilyen volt ez a két cipő is, amikkel akkoriban te lettél volna a környék királya, viszont ma már csak a legnagyobb gyökere.

A hatékonyabb és stílusosabb közlekedésért való harc egyidős az emberiséggel. Ezért ültek fel az őseink a hatalmas és méltóságteljes lovakra. Ezért léteznek sportautók. Illetve ezért találták ki a kilencvenes években a gurulós és csúszkálós cipőket, amik ma már ugyan nem léteznek, de bármikor visszatérhetnek a köztudatba.

Heelys cipők

Ez a láz Magyarországon is végigsöpört, és csak irigykedve nézte mindenki, akinek nem volt ilyen cipője, ahogy mások villámsebesen tovagurulnak. Mondjuk az enyhén kitekert, merev alapállás, amiben használni lehet ezeket a cipőket, nem a legméltóságteljesebb. Viszont, mégiscsak akárhol, akármikor gurulni lehet velük, szóval ennyi áldozatot simán meg lehet hozni a hasítás oltárán.

Heelys cipőFotó / Heelys Shoes

Feltűnhetett, hogy ezekről a lábbelikről jelen időben írunk, méghozzá azért, mert a mai napig meg lehet őket vásárolni. Kérdés, hogy mennyire vágysz rájuk.

Soap cipők

Érdekesség, hogy a Heelys 2000-es alapítása előtt, már három évvel, 1997-ben léteztek Soap cipők, amelyek úgy néztek ki, mint a deszkás cipők, csak volt bennük egy komoly csavar. A talpukra egy kemény műanyag lap volt szerelve, amelyekkel korlátokon lehetett lecsúszni, valahogy úgy, mint a görkorcsolyákkal.

A csúcspontjukat az ezredforduló környékén érték el, akkor Sonic is Soappal nyomta a legújabb játékában. Ennek ellenére, pár éven belül elhalt a szappanozási őrület, és a bajba került céget a Heelys vásárolta fel, és azóta sem éledt fel.

Te mit gondolsz, jó lenne, ha a Soap cipők visszatérnének? Itt egy kis videó, hogy eldönthesd magadnak: