3 tudás az iskolából, ami most haszontalannak tűnik, de a való életben tényleg szükséged lesz rá

Minden diák fejében megfordul a gondolat, hogy mi a fenének tanul erről, meg arról, ha úgyse fogja soha használni a való életben. Ez néha lehet megalapozott, de sok elvont tudásnak van kézzelfogható haszna is.

Most nemcsak arról beszélünk, hogy valami az alapműveltség része, mert az akármennyire fontos, azért nem olyan nagyon hasznos, hanem arról, hogy vannak olyan leckék, amelyek később az életedet is megmenthetik!

Fizika a vezetésben

Azt hitted a csúszó és a gördülő súrlódási erő közti különbségről csak azért magyaráz a fizikatanár, hogy rommá untasson az órán? Nagyot tévedsz, mert ennek a megértése alapvető fontosságú, ha biztonságosan akarsz vezetni!

Fotó / 123rf

Sok baleset elkerülhető lenne, ha a sofőrök emlékeznének arra, hogy mi történik az aszfalt és a gumik között, amikor megcsúszik egy autó. Illetve arra, hogy milyen erők hatnak egy mozgásban lévő járműre.

Matematika a mindennapokban

A matematikával fejlesztett absztrakt gondolkodás, ha hiszed, ha nem, könnyebbé teszi a mindennapok túlélését. A folyamatok közötti logikai kapcsolatok felismeréséhez, és az így beazonosított problémák megoldásához, ez a száraz tudás szükséges. Persze, nem kell matekzseni legyél, itt tényleg az alapvető, de fontos tudásról van szó.

Fotó / 123rf

Továbbá, a matematika órán tanult készségek, ahogyan fejlődik a világ, egyre csak fontosabbak lesznek, lásd a következő pontot.

Informatika a munkában

Már most nagyon kevés munka van, amit lehet számítógépes tudás nélkül végezni. Az alapvető készségek, hardveres tudás és az Excel ismerete ma jóformán elengedhetetlen, a programozás pedig a jövőben lesz egyre jobban elvárt készség. Szóval, hiába nem érdekel az infó, figyelj oda, mert a munkaerőpiacon egyre kevésbé tolerálják, ha valaki butácska a számítógépekhez.