Így készül: a rágógumi
A jelenkor embere el sem tudja képzelni az életét e frissítő, fogtisztító hatású finomság nélkül – nem csoda, hogy ma már gyakorlatilag minden táskában lapul egy kis csomag rágó.

Manapság természetes, hogy a boltok polcain megannyi gyártó tucatnyi ízvariációja sorakozik az édességek között, ám ez nem volt mindig így. Az egyik legrégebbi rágólelet, egy darab fognyomokkal tarkított nyírfakátrány körülbelül hatezer éves, a finnországi Kierikkiben találták. Már az aztékok és a maják is használták a chiclét, bizonyos őserdei fafajták nedvét, hogy gumiszerű élvezeti cikket készítsenek belőle szájuk illatosítása és fertőtlenítése céljából.
Napjainkban csak néhány gyártó használja ezt a természetes alapanyagot, a legtöbb rágó szintetikus összetevőkből, különféle ízesítőkkel és színezőanyagokkal készül. Ha kíváncsi vagy, pontosan hogyan, ne hagyd ki az alábbi videót!
Ha véletlenül lenyelsz egy rágót, ne aggódj, nem tapasztja össze a beleidet és nem is tanyázik bennük évekig, ez csupán városi legenda. Mivel alapanyaga emészthetetlen, sértetlenül áthalad az emésztőrendszeren a többi elfogyasztott táplálékkal együtt, majd a széklettel távozik.