Hasznos órák, amelyeket jobb, ha komolyan veszel

A középiskola részben arról szól, hogy megtaláld mi érdekel igazán. Viszont a kiválasztás során sajnos lehet, hogy méltatlanul elhanyagolsz olyan tárgyakat, amelyek a jövőben meglepően hasznosak lehetnének számodra.

Még akkor is, ha már rég tudod, hogy mi akarsz lenni, és határozott léptekkel haladsz a célod felé, akkor is lehetnek tantárgyak, amelyekre több figyelmet kéne fordítanod. Illetve, ami még nagyon fontos, hogy ezeket a tárgyakat nem csak az iskolában tanulhatod. Szóval, ha csak azért nem szereted valamelyiket, mert rossz a tanárod, akkor vedd a kezedbe a sorsod, és fejleszd önmagadat!

A második nyelv

Már biztos találkoztál olyannal, aki tanult egy nyelvet középiskolában, de nem beszéli, harmincas éveire meg már el is felejtett mindent belőle. Ne gyarapítsd a számukat! A fiatal agy tud a legjobban nyelvet tanulni, és egy többéves ingyenes nyelvtanfolyamon már soha nem lesz lehetőséged részt venni. Az egyetemen lesz elég bajod mással, munka mellett meg végképp. Használd ki ezt a lehetőséget, és tanulj meg a középiskola alatt egy második nyelvet.

Vedd a kezedbe a sorsod, és fejleszd önmagadat!Fotó / Shutterstock

A reál tárgyak

Akármennyire bölcsészbeállítottságú vagy, nagy butaság azt mondanod, hogy téged nem érdekelnek a reál tárgyak. Az életed során folyamatosan fognak előjönni helyzetek, amikor szükséged lesz erre a tudásodra. Ugyanis, a pszichológia szaktól kezdve a kommunikációig, szinte mindenhol vannak matekos tárgyak, nem beszélve a felnőttkori adminisztrációról!

A humán tárgyak

Az előző fordítottja igaz a reálos arcokra is. Csak azért, mert gépésznek készülsz, ne hidd azt, hogy nem kell majd rengeteget írnod és olvasnod. A jó szövegértés, fogalmazási készség elengedhetetlen lesz a boldoguláshoz az egyetemen, a munkában és az életben is. A jövő építészeinek bónusz tipp: figyeljetek oda a töri órán, mert úgy menni egyetemre, hogy a korszakokkal sem vagytok tisztában, öngyilkosság.