5 dolog, amit a brit királyi család tagjai nem (t)ehetnek meg

A királyi család tagjának lenni mesésen hangozhat sokak számára, viszont nem minden arany, ami fénylik. A család tagjainak mindennapjai korlátozottabbak, mint gondolnánk: olyan szabályokat is követniük kell, ami egy „átlagember" számára elképzelhetetlen. Ha érdekel, hogy mik ezek, akkor olvass tovább!

A családtagok nem adhatnak autogramot

Milyen furcsa, hogy a világszerte ismert családról sosem látunk olyan képeket, amiken serényen aláírást osztanának, nem? Ez a jelenség közel sem véletlen, hiszen a királyi család nem adhat autogramot, a szabály oka pedig az aláírásuk hamisításának elkerülése.

Sok dolgot nem (t)ehetnek meg a királyi család tagjai.Fotó / AFP

Nem játszhatnak Monopoly-t

Bizonyos jelentések szerint a királyi család nem játszhat a népszerű játékkal, mivel annak üzenete nem helyénvaló.

Nem viselhetnek élénk körömlakkot

A család női tagjai mindig elképesztően elegánsak, öltözetük letisztult és visszafogott. Nyilvánvaló, hogy van egy általános elvárás a stílust illetően, azonban gondoltad volna, hogy még a körömlakkjuk színe is szabályozott? A hölgyektől elvárt ugyanis, hogy halvány, lehetőleg rózsaszínes színt viseljenek a kezükön, és kerüljék az élénk és feltűnő árnyalatokat.

A harisnya kardinális kérdés.Fotó / AFP

Nem ehetnek kagylót és egyéb tengeri herkentyűt

Az rendben van, hogy a ruházatuk szabályozott, de az étkezésük is?! Meglepő, de a kagyló és más tengeri herkentyűk tiltottak a királyi családnak, mégpedig azért, mert ezektől az ételektől igazán könnyű ételmérgezést kapni. Ez azonban nem az egyetlen ételcsoport, ami tiltott a családtagoknak: ha érdekel, hogy mi mást nem ehetnek, akkor látogass el a Mindmegette.hu-ra!

Tilos harisnya nélkül ruhát viselni

A női tagok egyik alapdarabja kétségkívül a harisnya, aminek viselete nem elmulasztandó. Csupasz lábbal látni a királyi család hölgyeit szinte elképzelhetetlen!