Tudtad?! 6 megdöbbentő dolog, amiről tuti nem hallottál a suliban

A világ tele van érdekességekkel, amik elképesztik vagy éppen mosolygásra késztetik az embert. Bár a sulinak is megvan a szépsége, sokszor sokkal szívesebben beszélgetne az ember a múlt és a jelen furcsaságairól, amikről ritkán esik szó az iskola falai között. Ezekről hallottál már?

Amerikában illegális volt a katonai egyenruha a filmekben...

...abban az esetben, ha az adott film negatív képet festett a katonaságról. Ezt a döntést 1970-ben bírálta felül a Legfelsőbb Bíróság, ugyanis ez a tilalom az amerikai alkotmány első kiegészítése alapján nem helyénvaló, tekintve, hogy korlátozza a véleményszabadságot.

Nem volt mindegy, hogy ábrázolják a katonákat.Fotó / AFP

Theodore Roosevelt egykori amerikai elnök egyszer 100 mérföldet tett meg lóháton...

...egy nap alatt, hogy bebizonyítsa, hogy a katonaság felé elvárt 100 mérföld három nap alatt egyáltalán nem indokolatlan vagy túl nagy elvárás.

Egy pszichológiai jelenség következtében...

...minél több ember hal meg valaminek, például egy baleset vagy betegség következtében, annál kevésbé „érdekli" az embereket, azaz annál immunisabbak a történtek súlyosságára és annál nehezebb együttérzést mutatniuk.

A II. világháború idején...

...a népszerű édesség, az M&M's kizárólag az amerikai katonáknak biztosított nasi volt, ugyanis jól bírja a meleget és könnyen szállítható.

Csak az amerikai katonák élvezhették az M&M's drazsékat.Fotó / AFP

A szaglás bármely más érzéknél jobb...

...az emlékek visszahozásának szempontjából. Semelyik más érzékünk nem hozza vissza az emlékeket azzal az intenzitással, amivel egy régi illat tudja.

A legöregebb háziasított kutya maradványai...

...körülbelül 14 ezer évesre is rúghatnak. A szóban forgó kutya valószínűleg nem haszonállatként szolgált gazdáinak, csupán házikedvencként, és testét egy szép sírban helyezték el két emberrel egyetemben.