A világ legfurább ételei: kétszer meggondolod, mielőtt megkóstolod őket

Miközben a szendvicsedet vagy sültkrumplidat eszed, könnyen elfelejtheted, hogy a világ eltérő pontjain teljesen más dolgokat tekintenek megszokott menünek. Most mutatjuk, hogy melyek ezek.

Patkány  

A középkori Európában szegények eledele volt, Vietnámban egyenesen sokak kedvence, mivel magas a proteintartalma és elvileg a sertéshez hasonlít az íze. Az persze korántsem mindegy, hogy honnan szerzik be a felszolgált patkányokat. Ahhoz, hogy biztonságosan fogyaszthatóak legyenek, a természetben kell őket befogni. 

„Légy szíves, ne egyél meg!”Fotó / 123RF

Disznóvér szeletek  

A magyar disznóvágásokat övező szokások tükrében ez a fogás talán nem akkora meglepetés, ám Tajvanon ezt müzliszelet alakú formában, pálcikán lehet kapni. Jelen fogás elkészítéséhez főtt rizst áztatnak disznóvérbe, tálalás előtt pedig mogyoróba és korianderbe forgatják vagy natúran kínálják.

Darázskeksz  

Gondolj a szokásos csokidarabos kekszekre, amiből akármennyit meg lehet enni, csak finom, olvadt csokidarabok helyett darazsakat képzelj bele! Más nem is kell hozzá. Azok érdekében, akik uzsonnára ezt fogyasztják, reméljük, hogy a darazsak már tutira nem élnek.

Amikor inkább nem kérsz kekszet...Forrás: --

Olajban sült pók  

Ahhoz, hogy ezt a kambodzsai finomságot elkészíthesd, először is be kell pácolnod a pókokat, majd fokhagymás olajban kell kisütnöd. A szöcskénél elvileg húsosabb, a hasában pedig barnás zselé van, amely főképp belsőségekből, ürülékből és petékből áll.

Ha félsz a pókoktól, nem lesz a kedvenc ételed.Fotó / 123RF

Büdösbogarak  

Akár raguk ízesítésére is lehet használni, de magában is fogyasztható a poloska, amitől mi Magyarországon annyira meg akarunk szabadulni. Afrika bizonyos területein, ahol fogyasztják, szeretik, hogy ropogós és – szerintük – alma íze van. Forralással elvileg meg lehet szabadulni a kellemetlen szagtól is.

Savanyított tojás  

Ez a brit különlegesség az, aminek hangzik. Képzeld el a nagyi savanyúságát, csak keménytojásból. A megfőzött tojást ecetbe teszik, amíg az megszívja magát és kívül-belül teljesen savanyú lesz. Sokan imádják, de csak azoknak ajánlott, akik bírják a savanyú ízt.

Ez a brit különlegesség az, aminek hangzik.

Ha olvasnál még extrém ételekről, látogass el a Mindmegette oldalára.