Ezeket a részleteket tuti nem vetted észre a Bridgerton családban

A Netflix legújabb sikerssztorija a karácsonykor bemutatott Bridgerton család minisorozat, amely egy hónap alatt rekordszámú, 82 millió nézőt vonzott a képernyők elé. A sorozat sikere nem véletlen, a csodaszép ruhák és a kor szelleme garantáltan magával ragad mindenkit.

A sorozat bemutatja a nézőknek a 19. századi London arisztokráciájának mindennapjait. Az első évadhoz 7500 különböző ruhát készítettek a rendezők, ez is jól tükrözi a sorozat részletességét. Elrejtettek olyan apró részleteket is, amelyeket még a legszemfülesebbek sem vettek észre. Ezekből hoztunk el néhányat.

Az állandó méh motívum

A sorozat első és utolsó részében is megjelenik a képernyőn egy méh. A legtöbben valószínűleg nem szenteltek különösebb figyelmet neki, pedig igenis nagy jelentéssel bír a kis rovar. A sorozat alapjául szolgáló regényben ugyanis kiderül, hogy az eredeti vikomt, a Bridgerton család feje, Edmund méhcsípésben hunyt el.

A Bridgerton család felrobbantotta a NetflixetFotó / Netflix

 

Családok és színeik

A Featheringtonok élénk, virágos ruhái mindenkinek feltűntek, azonban nem csak ők hordtak hasonló ruhákat. A Bridgerton család tagjai halvány kék és zöld ruhákban jártak, míg a Hastings család a vörös és az arany színeket viselték. A sorozat készítői ezzel különböztették meg egymástól a családokat.

Színek az eljegyzés után

Simon és Daphne eljegyzése után mindkét család tagjai lilában kezdtek el járni, így szimbolizálva egyesülésüket. A Bridgertonok kékes színei és a Hastings család vörös ruhái együtt lila színt adnak ki, ezért választották ezt a színt a rendezők.

Észrevetted ezeket a rejtett részleteket?Fotó / Netflix

Madame Delacroix akcentusa

A népszerű divatszalont vezető Madame Delacroix feltűnő francia akcentussal társalog a magas rangú hölgyekkel. A londoni elit körében a francia divat nagy népszerűségnek örvendett, éppen ezért volt olyan sikeres a divatszalon. A szemfülesek (mint Marina Thompson) azonban észrevehették, hogy amikor a nő bizalmas beszélgetéseket folytat, az akcentusa eltűnik, így leplezve le magát, mint imposztort.

Daphne sebei

A 19. században mindennapos volt, hogy a nők szoros fűzőket viseltek a tökéletes alak eléréséért. A sorozatban többször is láthattuk, ahogy a lányokat a szoros fűzőkbe erőltetik. Az első részben az egyik Featherington lány még el is ájul a ruhadarab miatt. Daphne azonban egy szót sem szól, előkelően tűri a fűző szorítását, csupán az egyik jelenetben tűnnek fel a fájdalmas vágások és sebek a lány hátán, amelyeket a fűző okozott.

Ha kíváncsi vagy további rejtett részletekre kedvenc sorozatunkból, a Mindmegette cikkében még számos érdekességet találhatsz.