Fogadjunk, hogy ezt a 10 tényt nem tudtad Spongyabobról

Kívülről fújjuk a főcímdalt a mai napig, a beszélgetéseinkben gifeket küldünk, amelyeken szerepel, sokak Facebook-profilján első munkahelyként a Rozsdás Rákolló van megjelölve, és rendre megjelenik a különböző fastfashion-üzletek polcain pólók és pizsamák mintájaként.

Hogy ki ő? Koc-ka-nad-rág, Spongyabob Kockanadrág! Az alábbiakban tíz olyan tényt olvashatsz a sorozattal kapcsolatban, amelyet eddig minden bizonnyal nem ismertél!

1. Spongyabob 1986. július 14-én született a személyi igazolványa tanúsága szerint, így idén már 35 éves lesz. Wow, do you feel old yet?

2. A sorozat eredeti címe SpongyaBoy Ahoy! lett volna, azonban ez jogi problémákhoz vezetett volna, ugyanis a SpongyaBoy (angolul SpongeBoy) egy felmosófej levédett neve volt.

3. Ha Spongyabob korán meglepődtél, akkor itt egy újabb születési dátum: 1942. november 30. Bizony, Rák úr már ostrolomja a nyolcvanat!

4. Patrick és Csigusz első unokatestvérek.

5. A Rozsdás Rákolló egy homárcsapda alakját hivatott megidézni.

Spongyabob

6. Spongyabob bevallottan Barack Obama kedvenc rajzfilmkaraktere.

7. Tintás Tunyacsáp felépítés szempontjából nem is tintahal vagy polip: csupán hat csápja van, ugyanis az alkotók szerint nyolc csáp már nem mutatott volna jól rajta.

8. Spongyabob jellegzetes nevetését a delfinek hangja inspirálta.

9. Kutatók elneveztek egy gombafajtát SpongeBob SquarePants-nek, amely a sorozat angol címe.

10. A sorozat rendezője korábban foglalkozott tengerbiológiával is.

További tényeket is olvashatsz a sárga szivacsról az Origón!