Mi történik, ha lenyeled a rágót? Itt a válasz a legfontosabb kérdésre

Ami biztos, az az, hogy nem fog örökre benned maradni, sőt még évekig sem. De akkor mégis mi lesz vele, miután lenyelted? Mennyi ideig marad benned, okozhat-e szövődményeket, vagy ártalmatlanul keresztülmegy rajtad? Ezekre a kérdésekre fogsz most választ kapni!

Mindenekelőtt szögezzük le, hogy annak ellenére, hogy most meg fognak dőlni a lenyelt rágók veszélyeit eltúlzó tévhitek, ha teheted, ne nyeld le a rágókat!

Túl nagy falat a gyomornak

Ami igaz a rágóval kapcsolatban, hogy valóban nem képes megemészteni a szervezet. Ezzel nincs egyedül a rágható dolgok között, ugyanígy nem tudja a feldolgozni az emésztőrendszered a pattogatott kukorica héját vagy a növényi rostokat. Tehát nincs semmi ok pánikra, a mindennapok során rendszeresen keresztülmennek a szervezteden megemészthetetlen dolgok.

A túl sok lenyelt rágó kellemetlen puffadást, hányingert, székrekedést vagy hasmenést is okozhat.

Csak kívül ragad, belül nem

Az a városi legenda sem igaz, hogy a rágógumi rá tud ragadni a gyomor falára és a bélbolyhokra. Szerencsére ilyenről szó sincs, a rágó csak a cipő talpára és a hajba – meg jóformán mindenre – csak a „külvilágban" tud ragadni, a testedben nem.

Jobb kiköpni

Mindentől függetlenül nem érdemes lenyelni a rágókat, mivel nem élelmi rostról van szó, hanem egy gumi galacsinról, ami idegen testként viselkedik a szervezetben. Ebből a jellegéből fakadóan a túl sok lenyelt rágó kellemetlen puffadást, hányingert, székrekedést vagy hasmenést is okozhat.

Extrém esetekben viszont még ennél jobban is meg tudja akasztani a szervezetet a túl sok lenyelt rágó, de ehhez komoly erőfeszítéseket kell tenni akarva, akaratlanul. Arról, hogy pontosan mi is a következménye, ha évekig lenyelsz napi hét rágót és, hogy mennyi ideig marad benn a szervezetedben, itt tovább olvashatsz.