Milyen az élet egy csemete kertben? – kisfilm az erdősítésről

Ki ne szeretne az erdők mélyén sétálni a nap sugaraival és friss levegővel körülvéve? Ha kíváncsi vagy, hogyan alakul ki az erdők különleges élővilága, az "Élet a csemetekertben" kisfilm mindent bemutat!

Az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács oktató kisfilmje felhívja a figyelmet az erdők fontosságára, és az erdők életében szerepet játszó erdőtelepítésre, az erdészeti csemetekertek jelentőségére.

Az oktatófilmben Makk manó kalauzolja a nézőket az erdők világába. Kiderül, hogy mennyi munka és szakértelem van egy csemete felnevelésében, végigkövethetjük, miként lesz egy apró magból csemete, mi történik a csemetekertben, és hogyan kerülnek a növények az erdőbe annak érdekében, hogy hazánkban még nagyobb területet borítsanak be erdők.

Az országos érdekvédelmi szervezet kisfilmjét a pandémiás időszakra tekintettel online felületein ingyenesen elérhetővé tette, hogy a digitális oktatásban a környezetnevelés részeként felhasználható legyen.

A digitális oktatás kihívásai közepette a pedagógusoknak és a diákoknak egyaránt fontos, hogy érdekes és izgalmas, ugyanakkor szakmailag megalapozott tartalmakkal találkozhassanak az iskolai tananyag elsajátítása során, ezért a kisfilm e szempontok mentén hívja fel a figyelmet az erdők fontosságára, az erdőtelepítésre és az erdészeti csemetekertek szerepére.

Forrás: Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács