Rázós falatok: állatok, amiket élve fogyasztanak

A gyengébb gyomorral rendelkezők még most forduljanak vissza, mert a következőkben nagyon-nagyon messze fogunk sodródni a rántotthústól és a sültkrumplitól. Sőt, igazából mindentől, amit sütve vagy főzve fogyasztunk.

A világ több részén is szokás állatokat nyersen fogyasztani, amit erősen befolyásol az, hogy milyen helyen található az adott ország. A vízparti népek a frissen fogott halakat és más nyálkás tengeri lényeket egyértelműen sokkal biztonságosabban kaphatnak be nyersen, mint azok, akikhez napok alatt jut el ugyanaz a „hús".

Halak

A fentiek után nem meglepő az első tétel a menünkön, minden tengerparti nép eszik nyersen halat, ugyanis a tengeri halak húsa biztonságosabban fogyasztható így, mint az édesvízieké.

Élve sütik meg, de csak annyira, hogy a belső szervei még működjenek,Forrás / --

Vannak, akik ezzel sem elégszenek meg, nekik ott van egy tajvani fogás, a jin jang hal, amit élve sütnek meg és csak annyira, hogy a belső szervei még működjenek, ami kicsit vadabban hangzik a kelleténél.

Polip

Egy jó nagy tál élve feldarabolt polipForrás / AFP/ Getty Images/

Most jöjjön a koreaiak egyik kedvenc (és legmorbidabb) fogása, ami nem más, mint egy jó nagy tál élve feldarabolt polip. Ők san-nakjinak hívják ezt a fogást, ami magyar szemmel olyan, mint egy kupac nyers pacal, ami meg is tud ölni.

Igen, meg tud ölni, mert a darabolás után a vonagló és tapadó polipcsápok – ha nem rágják meg őket eléggé – fulladást okozhatnak.

Lárva

A casu marzu mellett még a hazai klasszikus, méltán hírhedt pálpusztai sajt is elbújhat.Forrás / --

Ugorjunk át a temperamentumos olaszokhoz, akik annak idején az EU élelmiszerbiztonsági hatóságával harcoltak a jogukért, hogy rothadt, nyüves sajtot ehessenek. És milyen jól tették, mert az biztos, hogy ilyen csemegét máshol nem fogsz találni.

A casu marzu mellett még a hazai klasszikus, méltán hírhedt pálpusztai sajt is elbújhat.

Ha ezek után még van gusztusod, itt találhatsz rengeteg más csúszó-mászó, pislogó dolgot, amit megesznek ezen az őrült világon.