Három furcsa autó a múltból, amik mellett a Tesla Cybertruck elbújhat

Lángokban állt az internet, amikor Elon Musk bemutatta a Tesla híres-hírhedt haszongépjárművét, ami azóta sem jelent meg. Viszont az autóipar az évek során termelt pár, még a Cybertrucknál is bizarrabb alkotást, amikből most összegyűjtöttünk neked párat.

Mert lássuk be, a Cybertruck, azon kívül, hogy nagyon egyenesek a vonalai, nem tud többet felmutatni az átlag elektromos autónál, és a következő autók ennél sokkal izgalmasabbak voltak a maguk idejében.

Vector W8

A Cybertruckot a nyolcvanas évek inspirálta, a Vector W8 maga a nyolcvanas évek. Utóbbi kijelentéshez lenne egy-két szava a Lamborghini Countach rajongóinak, és jogosan, mert ikonikusabb volt a Lambo, de ennek ellenére a Vector minden tulajdonságára rátett egy lapáttal az olasz sportautónak.

A kinézete nem evilági, de annyira, hogy még ma is nehéz elhinni, hogy ez egy autó, és nem űrhajó.Forrás / Simon Greig

A kinézete nem evilági, de annyira, hogy még ma is nehéz elhinni, hogy ez egy autó, és nem űrhajó. És a furcsaságoknak itt nincs vége. A beltér egyes részeit egy-az-egyben vadászrepülőgépekből vették át: a kapcsolókat, a műszerórákat és magát a fedélzeti számítógépet is, ami a kocsi minden adatát mutatja valós időben.

BMW Isetta

A legkülönlegesebb BMW, ami valaha létezett nem egy izgalmas sportautó vagy egy hajó méretű luxus limuzin, hanem egy ici-pici, robogó motorral szerelt, városi kisautó felejthetetlen formákkal. Mindezt annak köszönheti, hogy nincsenek az oldalán ajtók, hanem az elején van egy nagy, valahogy úgy, mint egy hűtőnek.

Ici-pici, robogó motorral szerelt, városi kisautó felejthetetlen formákkal.Forrás / Wikipedia

A menetteljesítmény? Nos, arról nem nagyon beszélhetünk, mert a legutolsó modellek is mindössze 13 lóerőt tudhattak magukénak, amikkel valószínűleg ma már egy elektromos rollerrel sem tudnák felvenni a versenyt.

Volkswagen XL1

Áramvonalasságának és diesel-hibrid meghajtásának köszönhetően ötször kevesebb üzemanyagot használt, mint az etalonnak számító Toyota Prius.Forrás / Wikipedia

A közelmúltból érkezik az utolsó autónk, a Volkswagen XL1, ami az üzemanyag-takarékosságával tűnt ki a tömegből. Az áramvonalasságának és diesel-hibrid meghajtásának köszönhetően ötször kevesebb üzemanyagot használt, mint az etalonnak számító Toyota Prius. Kár, hogy az alacsony fogyasztáshoz magas árcédula is társult.