5 állati pótanya, akik bizonyítják, hogy a szeretet határtalan

Anya csak egy van – tartja a mondás, és ez igaz, de arról szó sincs benne, hogy nem lehet egy teljesen más faj képviselője. Erre példa a következő öt állat, akiknek anyai ösztönük sokszor még a bennük rejlő ragadozónál is erősebb volt.

Az állatvilág sokszor nem olyan meseszerű mind gondolnád, ennek ellenére a vadállatoknak is van szíve, méghozzá nem is kicsi.

Cirmos kis... sünik?

Az első anyukánknak a nevét nem tudjuk, de azt igen, hogy aranyból van a szíve, mert sajátjaként neveli ezt az egész alom kis sündisznócskát. A kis tüskések háziállatnak sem utolsók, és lehet, ezt látta meg főszereplőnk is: szoptatja őket, játszik velük és az sem zavarja ha szúrják, hiszen ők az ő kicsinyei innentől kezdve.

Ezt a kiscicát nem kell tanítani fára mászni

Emma az újabb példája annak, hogy a macskák hideg külseje érző szívet takar. A saját kölykei mellé egy kismókust fogadott be, akire ugyanúgy vigyáz, mint az igazi kölykeire. Szoptatja, nevelgeti: annyira, hogy a gazdái szerint a kismókus még dorombolni is tud!

Anyatigris

Az eddigi állatpárosok is hihetetlenek voltak, de korántsem annyira, mint Sai Mai, a tigris, aki kismalacokat nevel sajátjaiként. Ő tipikusan olyan anyuka, akivel nem fognak feleselni a kölykök.

Prédából gyermek

Kamunyak egy nőstény oroszlán, akinek a neve azt jelenti, hogy „Áldott", amit azért kapott, mert több antilopkölyköt is felnevelt, és védelmezett más oroszlánfalkáktól. A történetéről még dokumentumfilm is készült, hiszen nem emberi környezetben, hanem a vadonban vette gyámsága alá a kisállatokat, amik normál esetben az ennivalói lettek volna.

Vízalatti család

Az utolsó történetünk egy névtelen kisdelfiné, aki elváltozott gerinccel született, ami miatt nem tudott lépést tartani a társaival, így egyedül maradt. Szerencséjére egy ámbráscet-család rátalált, és befogadta, akikkel felvette a megfelelő tempót, és biztonságban érzi magát.