Legjobb barát? Még mit nem! Ezekre figyelj, hogy elkerüld a szenvedést

Már gyerekkorunk óta él bennünk a vágy, hogy találjunk egy barátot, aki testvérünk helyett is testvérünk, aki mindig mellettünk áll, akivel befejezzük egymást mondatát, és mindent együtt csinálunk a bulizástól egészen addig, míg felnőttként egymás szomszédjai nem leszünk. De mivan akkor, ha nem találjuk meg a legjobb barátunkat? Vagy ami még rosszabb: ha csak azt hisszük, hogy megtaláltuk.

Az életünk során mindig jönnek és mennek az emberek, de vannak, akiket nagyon szeretnénk megtartani, még akkor is, ha legbelül tudjuk: őt el kell engednünk. Szerencsére vannak olyan intő jelek, amiket, ha időben észreveszünk, akkor rengeteg fájdalomtól menthetjük meg magunkat.

Ha elfelejt köszönetet mondani

Vannak dolgok, amiket egy legjobb barát már nem köszönget meg, hiszen természetesnek tűnnek, és te sem igazán foglalkozol vele, hogy éppen kieszi a hűtőd tartalmát egy köszönöm nélkül, mivel jól tudod, hogy ezt te is megteheted.

Azonban ott vannak a nagy tettek is, amiket nem lehet szó nélkül hagyni, mert ahhoz túl értékesek.  

Amikor mindent félre dobsz csak azért, hogy felvidítsd, amikor lemondasz valami igazán fontosról, csakhogy ő megkaphassa. Ha ezeket nem viszonozza, és a köszönet is elmarad, akkor előbb vagy utóbb két ember terhét cipelheted a válladon...

Ha csak szingliként lóg veled

Talán az egyik legszebb dolog, egy legjobb barátban, hogy mindig számíthatsz rá. Bármikor hívhatod, és mindent megoszthatsz vele. Az élet velejárója azonban, hogy vagy az egyiknek, vagy a másiknak nagy szerelem toppan be az ajtaján.

Nehéz, de nem lehetetlen menedzselni két ilyen fontos kapcsolatot egyszerre. A kérdés az: hogy sikerül?  

Ha azt veszed észre, hogy szinte mindig csak te keresed, és ő kizárólag csak akkor jön, ha épp összevesztek, akkor lecsúsztál a ranglétrán. Egy idő után minden az ő szerelmi életétől fog függeni.

Ha minden oké, nem látod; ha szakítanak ott terem az ajtód előtt, mindeközben te már túl vagy két krízisen, amiről ő még csak nem is hallott...

Figyelj a jelekre!Fotó / Shutterstock

Ha úgy érzed, beárnyékol

Senki sem egyforma és senki sem egyformán szép. Jó barát az, aki megtalálja benned a szépet, felszínre hozza és életben tartja. Egymás kezét fogva húzzátok a másikat előre a célja felé, és együtt örültök a végén.

Nem a jó ember kezét fogod, ha nem hisz benned, és nem támogat. Kicsit sem oké, ha folyton csak az árnyékában loholsz, ő pedig mindig a háttérbe kényszerít.  

Mindig apró dolgokkal kezdődnek, ami talán az elején fel sem tűnik. Legyen az fotók sorozata kettőtökről, ami csak rólad előnytelen, vagy néhány elvétett „háhh, ez te vagy!" akárhányszor valami ronda karakter jelenik meg a tévében, vagy egy páros beöltözős buli, ahol Mike Wazowskinak öltöztet be...Tedd fel magadnak a kérdést: jól érzed így magad?

Ha lelki szemetes lettél

Meghallgatni egymás problémáit, és segíteni megoldani azokat, még közelebb hozhat két barátot. De, ha úgy érzed, a te problémáiddal nem zavarhatod, vagy meg sem hallgatja őket, csak és kizárólag az ő gondjai vannak napirenden, akkor abból nem lesz szoros kötelék.

Minden egyes alkalommal csak többet és többet pakol a hátadra, és végül teljesen kiszipolyoz. Tényleg egyedül akarsz megoldani mindent? Embertelen küzdelemben lesz részed...   Ha ezek közül csak egyet is éreztél már, valószínűleg nem a te barátod polcán díszeleg a világ legjobb barátja bögre. Érdemes elgondolkozni azon, hogy ki az, akit hagysz belépni az életedbe, ki az, akit hagysz elmenni, és ki az, akire érdemes rácsapni az ajtót, hogy észrevegye, mit is vesztett!  

Halász Kata