Újraélesztve: ezek a történelem legjobb videojátékai - Ismered őket?

A filmes remake-láz az utóbbi években átterjedt a videojáték-iparra is, ami keretében sok legendás játék kap új köntöst, hogy élvezhetőek legyenek modern gépeken, mai szemmel is szép kivitelben is.

Biztosan hallottad már az idősebb ismerősök szájából, hogy a régi játékok sokkal jobbak voltak. Nos, itt a lehetőség, hogy megnézd magadnak, miről beszéltek, mert sok régi játékot elkezdtek remasterelni. Aminek épp itt volt az ideje, mert nehéz úgy élvezni valamit, hogy egy kezeden meg tudod számolni a képernyőn lévő pixeleket.

Age of Empires II & III: Definitive Edition (2018 & 2020)

A stratégiai játékok királyai voltak ezek a címek a kétezres évek környékén. A történelmi környezet, kiegyensúlyozott játékmenet miatt vannak, akik valószínűleg, azóta is játszanak velük, és a nemrég kijött remastereknek köszönhetően itt az idő, te is megismerhesd a gazdálkodás és a háború örömeit.

A hamarosan érkező negyedik rész garantáltan sláger lesz.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered (2016)

Nehéz elhinni, de annak idején hatalmas port kavart, hogy a CoD negyedik része maga mögött hagyta a második világháborút, és a modern hadviselés kellős közepébe dobta a játékosokat. Ebben a részben ért be a CoD multiplayer teljes valójában, feloldható fegyverekkel, skinekkel és perkekkel, amiket még játékkal, garantáltan lehetett megszerezni, nem ládákból, pénzért.

Igazi klasszikus FPS, aminek a hatása még a legújabb Call of Dutykon is érezhető.

Diablo 2: Resurrected (várható megjelenés: 2021)

Még nem jelent meg, de az öregebb játékosok már jobban várják, mint a Diablo 4-et, ami a sorozat igazi folytatása lesz. Hogy miért? Nos, az ezredforduló környékén mindenki, akinek számítógépe volt, játszott ezzel a játékkal, és a nosztalgia nagy úr.

Ahogy az is, hogy az eredeti legnagyobb felbontása 800x600 pixel, amitől túlzás nélkül, kiég a szemed, ha hosszabb ideig nézed egy mai kijelzőn.