Lélegzetelállító módon hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre az ausztrál művész

Egyre többet hallhatunk a fenntarthatóságról és a környezetvédelemről az elmúlt években. Legtöbbünkben már tudatosult a probléma komolysága, és ügyelünk arra, hogy tudatosan változtassunk életmódunkon – szerencsére a jó irányba. De mi van azokkal, akik még nem itt tartanak?

A most következő képzőművész pont az ilyen emberek miatt kezdett alkotni. Ő is azok közé tartozik, akik igyekeznek még valamit hozzáadni ahhoz, hogy a figyelem a témára irányuljon.

Az eco-művész, Mariah Reading kombinálja a természet szeretetét a tehetségével, hogy létrehozza a gyönyörű festett tájképeket, amik a szemmel látható környezet folytatásaként szolgálnak. Vászna a szemét, amit a látogatók hagynak a nemzeti parkok különböző pontjain. Ezeket Mariah újrahasznosítja, ezzel is hozzájárulva a környezet tisztántartásához.

Az emberek által termelt hulladék különböző módokon károsíthatja a környezetet, legyen szó vízszennyezésről, az élővilág veszélyeztetéséről, kémiai hatásokról vagy a talajszennyezésről. A tömegek által termelt hulladék a leggyakoribb károsítója a talajnak, hisz sok esetben a szemét által vegyi anyagok kerülhetnek a földbe.

Ez szennyezi az erdőket, parkokat, szántóföldeket és az ivóvízkészletet is.

Ahhoz, hogy tudatosítsuk a probléma súlyosságát, fontos megnézni, körülbelül mennyi idő alatt bomlanak le a természetben a különböző anyagból készült hulladékok:

Az emberek által termelt hulladék különböző módokon károsíthatja a környezetet.Forrás / Sulilife

A képre kattintva megnézheted Mariah alkotásait.

Forrás / Mariah Reading Instagram