Nem hiszed el, pedig léteznek: ezek a világ legelborultabb üdítői

Szomjat oltani jó, cukros-szénsavas üdítőitallal meg általában még jobb – nyilván élvezeti, nem egészségügyi szempontok alapján. Erre épült fel a teljes üdítőipar, ahol vannak versenyzők, amik mellett a meggyes kóla egyszerű, mint a csapvíz.

Félreértés ne essék, a víz a legjobb ital, ami az ajkaidat érheti, de néha azért jó felpezsdíteni a dolgokat, és szerencsére megannyi ital közül választhatsz már itthon is. Viszont ha ez sem lenne elég neked, akkor ha kicsit távolabbra tekintesz, olyan ízű szódákat fogsz találni, amiktől Jedlik Ányos sírva fakadna. Reméljük, örömében!

Ramune Curry

Egy nagy japán italgyártó cég terméke, ami gyönyörűen ötvözi a szódavíz kellemes pezsgését a curry gazdag ízével. Mert kinek nem jutott már eszébe a nyári hőségben, hogy „de innék most egy curryt, lehetőleg szénsavasat és édeset".

Pepsi Cucumber

A lenyugvó nap országának újabb dobása, az uborkás Pepsi, ami talán kevésbé vérlázító, mint az előbbi curry balhé. Ugyanis az uborkás limonádé kellemes szomjoltó, ha valaki szereti, de nehéz elképzelni, hogy jól frissítene sok cukorral és mesterséges uborka aromákból kikeverve.

Milkis

Dél-Korea joghurtos tejes itala, ami nemzetközi babérokra tört, Oroszországban már befutott termék. Igazi internetes kultusza van, ami még Tom Hollandot, a Pókembert sem kerülte el, aki különösen kedveli ezt a levet, aminek az íze állítólag a joghurtos Sprite emlékeztet.

Sültpulyka barnamártással

Az egyesült államokbeli Jones Soda, olyan ötlettel állt elő 2004 hálaadásakor, amit jobb lett volna, ha megtartanak maguknak: szódaválogatással, aminek hálaadás napi menü íze volt. Így ha erre vágytál, a sült pulyka ízű üdcsit lenyomtathattad krumplipüréssel, és utána – hogy a zöldségek se maradjanak ki – egy kis csőben sült zöldbabossal.

Te megkóstolnád?Fotó / StaticFlickr

És ez csak a jéghegy csúcsa, ha még érdekelnek beteg üdítők, itt tovább olvashatsz.