4 feledhetetlen tinisorozat, amiken öröm volt felnőni

Minden gyerek életében szerepet játszottak olyan meghatározó sorozatok, amikre felnőtt fejjel még hosszú évek távlatából is örömmel tekint vissza. Most elhoztunk négy olyan sorozatot, amik hétről-hétre téged is garantáltan képernyő elé szegeztek.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy listánk szubjektív, így lehet, hogy kihagyunk olyan sorozatot, ami néhányak életében fontos szerepet tölt be. A hangsúly most nem a teljességen, sokkal inkább a nosztalgián van.

Indul a risza!

Ki ne emlékezne a Disney Csatorna egyik legnépszerűbb táncos sorozatára, amiben két elválaszthatatlan barátnő, CeCe és Rocky kalandjait követhettük nyomon! A Bella Thorne és Zendaya Coleman által megszemélyesített fiatal lányok legnagyobb álma az volt, hogy profi táncosokká válhassanak, ennek érdekében pedig nem riadtak vissza semmilyen kihívástól.

Indul a risza!Fotó / Disney

Violetta

Erre a sorozatra akár úgy is hivatkozhatnánk, mint a 2010-es évek Hannah Montanája, amiben a Martina Stoessel által játszott tehetséges lány, Violetta kalandos életét követhettük végig.

Violettát gyönyörű énekhanggal áldotta meg a sors, ő pedig a nehézségek ellenére is mindent megtett azért, hogy kibontakoztathassa a tehetségét. Egészen biztosan kijelenthetjük, hogy rengeteg fiatal lányra hatott inspirálóan ez a történet.

ViolettaFotó / Netflix

Az eb és a web 

Az eb és a web című sorozat a Jennings család kalandos mindennapjaiba engedett betekintést, aminek központi alakja nem volt más, mint egy Stan nevű, beszélő kutya.

Bár Stan titkos képességéről csak a család néhány tagja tudott, az eb minden nap buzgón dokumentálta a fontos eseményeket saját, személyes blogján, emellett segített átvészelni a gyerekeknek a mindennapok nehézségeit. Bárcsak nekünk is lett volna egy ilyen négylábú barátunk!

Az eb és a webFotó / Disney

Jessie

Ebben a sorozatban nyomon követhettük, ahogy Jessie, a vidéki lány nekivág az ismeretlennek, és munkát keres New Yorkban. Amire azonban nem számított, hogy négy igen különc gyermek dadájaként kap állást a gazdag Ross családnál.

Jessie ezek után számos nehézséggel találta szemben magát, a komikusabbnál komikusabb jeleneteknek köszönhetően pedig humorból ebben a sorozatban sem volt hiány.   

JessieFotó / Disney

Ha kíváncsi vagy arra is, milyen sztorikon nőtt fel az idősebb generáció, a Mindmegette.hu cikkében bővebben is olvashatsz a '90-es évek legnépszerűbb tinisorozatairól.

Somogyi Petra