Élet a sajtburgeren túl: izgalmas mekis ételek a világ különböző pontjairól

Bár viszontagságos külföldi utazások során megkönnyebbülést jelenthet a Meki mindenhol hasonló menüje, gyakran szembetalálhatjuk magunkat meglepő fogásokkal. Mutatjuk, hol milyen érdekességgel szolgál a híres gyorsétterem.

A sajtburger és BigMac minden gyerek és felnőtt szívét képes megolvasztani, azonban fontos tudni, hogy van élet a klasszikusokon túl is. Lehet, számodra elképzelhetetlen, de van olyan ország, ahol akár tésztát is kérhetsz kedvenc gyorséttermedben. Elhoztuk a legkülönlegesebbeket.

Sonkás tojásos makaróni – Hong Kong

Sonka és tojás feltét mellett kérheted kolbásszal vagy grillcsirkével is.Forrás / YouTube

Nehéz eldönteni, hogy a mekis menün szereplő tészta-e a meglepőbb vagy az, hogy reggeliként kínálják. Sonka és tojás feltét mellett kérheted kolbásszal vagy grillcsirkével is ebédre. Hongkongban egyébként tényleg rajonganak a Mekiért, annyira, hogy még esküvőt is lehet náluk rendezni az étteremben, és erre az alkalomra külön mekis dekoráció és ceremónia is jár.

Poutine – Kanada

A sültkrumplit barna szósszal öntik le, és sajttal szórják meg.Forrás / McDonald's

A poutine egy nagyon népszerű, nemzeti fogás Kanadában, nem csoda, hogy a Meki menüjén is helyet kapott. Bár itthon is kapható – annak ellenére, hogy nagyon jól hangzik kevésbé ismert. A sültkrumplit barna szósszal öntik le, és sajttal szórják meg. Kanadában egyébként homárhúsos szendvicset is lehetett régen kapni, McLobster néven futott, de borsos ára miatt megszűnt.

McSpaghetti – Fülöp-szigetek

Édes, paradicsomos szósszal leöntött tészta.Forrás YouTube

Mi a furcsább: hogy ezt a fogást nem az olasz menün találhatjuk vagy az, hogy hamburgeres papírdobozból eszik a tésztát? Nem kell egyébként nagy dologra gondolunk ebben az esetben, tényleg csak édes, paradicsomos szósszal leöntött tésztáról van szó, alig van köze az eredeti olasz elképzeléshez.

Paneer – India

A paneer tulajdonképpen egy sajtféle.Forrás / McDonald’s

Érdekesség az indiai McDonald's-szal kapcsolatban, hogy a világon itt található a legtöbb vegetáriánus fogás, és marha húst egyáltalán nem szolgálnak fel. Itt nyílt a világ legelső teljesen vega mekije is. A paneer tulajdonképpen egy sajtféle, ezt rántva szendvicsben kaphatjuk az indiai Mekikben.

Banánturmix – Japán

 

Banánturmix máshol is van, de itt kifejezetten minionos csomagolásban adják.Forrás / McDonald's

A Gru című rajzfilm népszerűségének elterjedésével számos minion témájú étel megjelent a japán Mekik desszertjei között. Banánturmix máshol is van, de itt kifejezetten minionos csomagolásban adják. További japán érdekességek a Mekiből: a sültkrumpli helyett kapható kukorica és a mini palacsinták.

Ha érdekel, máshol milyen extra fogások vannak még, kattints ide!