Ha azt hiszed, menő az iPhone, nézd meg az előző évtizedek legőrültebb "buta" telefonjait

A technológia kilőtt, a nyomógombos telefonok pedig a fejlődés áldozatai lettek. Töredékét sem tudták annak, amit egy mai okostelefon, viszont egy dologban messze felülmúlták modern társaikat: sokkal érdekesebbek voltak náluk!

Ugyanis a jelen okostelefonjai mind üveg vagy fém borítású téglalapok, amikre egyre több kamera kerül, de ennél nagyobb dobás ritkán érkezik. Persze kérdés, hogy van-e szükség bármi másra, de ebben a cikkünkben nem ezzel fogunk foglalkozni, hanem kicsit visszaviszünk a múltba, amikor a mobilok buták és izgalmasak voltak.

Sony Ericsson Xperia Pureness (2009)  

Még gyermekcipőben jártak az okostelefonok, és a Sony Ericsson egy utolsó nagy dobásra készült, ami az Xperia Pureness volt. Egy nyomógombos telefon, amiért ezer dollárt kértek.

Hogy mi került rajta ennyibe? A teljesen átlátszó kijelző, ami a billentyűzete felett lebegett.

Ezen kívül semmit nem tudott, de ez az egyetlen trükkje, még mai szemmel is lenyűgöző. Kár, hogy napon semmit sem lehetett elolvasni rajta.

Sony Ericsson Xperia Pureness (2009)

Motorola AURA (2008)

Újabb nyomógombos hattyúdal, most a Motorolától, kihajthatós kivitelben és kétszer annyiért. Itt is a képernyőn volt hangsúly, ami kerek volt, kristályüveg mögött, és a zsebórákat idézte.

Ez a stílus az egész telefonra jellemző volt: a nyitómechanizmusa átlátszó burkolattal volt fedve, és a teljes háza rozsdamentes acélból készült.

Még egy bőrtok is járt hozzá, hogy teljes legyen a kép. Természetesen ez a telefon is hatalmas kudarc volt, mert senki sem akart egy gazdasági válság közepén méregdrága és elavult telefonra költeni.

 

Motorola AURA (2008)

A hivatalos „Mátrix" telefon (2003)  

Az ezredforduló egy készülékbe sűrítve. A Samsung alkotta, miután termékmegjelenítési jogot szerzett a második Mátrix filmben. Nem akarták veszni hagyni a lehetőséget, ezért Samsung SPH-N270 néven kiadták a készüléket, ami nagyon messze volt attól, hogy milyen lesz a jövő. Olcsó műanyag, elavult technológia, de hamisíthatatlan hangulat, ez volt a kétezres évek.

Samsung SPH-N270