Szemből spriccelt tej és szétfejelt WC-ülőkék: ezek a legfurcsább Guiness-rekordok

A világ tele van olyan emberekkel, akik öt perc hírnévért bármire képesek. A Guinness-rekordok zsűrije pedig nem riad vissza semmilyen őrült ötlet díjazásától. Következzen öt ember, akik a mi szemünkben kiérdemelték a leghülyébb Guinness-rekordok díjat.

Ha esetleg a te fejedben is megfordul, hogy kinek és miért van erre ennyi ideje, ne aggódj... Mi is sokat agyaltunk ezen. Ha pedig esetleg megkísérelnéd megdönteni a következő világrekordokat, sok sikert hozzá!

A legtöbb egy perc alatt szétfejelt vécédeszka

Kevin Shelley amerikai harcművész nem mindennapi kihívásba kezdett. Valamilyen ötlettől vezérelve kitalálta, hogy ő lesz a nagyrabecsült bajnoka a vécédeszkák szétfejelésének.

 A rekord sikerült is neki, 2007-ben másodpercenként közel egy deszka széttörésével végül negyvenhat darabot tudott elpusztítani fejével. Egy évvel később megpróbálta megdönteni saját rekordját, azonban csak negyvennégyig jutott el. Azt azért megnéztük volna, itt hogyan fejelget...

A szemből spriccelt tej világrekordja

Egy másik, talán még őrültebb rekord Ilker Yilmaz nevéhez köthető, akit különleges képességgel áldott meg a sors. Képes felszívni a tejet az orrán keresztül, és kispriccelni azt a szemén át.

Ilker szerette volna ezt a szuperképességét megmutatni a világnak, így 2004-ben rekordkísérletet tett, hogy milyen messzire tud tejet ellőni a szemével. Sikerült is elnyernie a rangos díjat, mivel a tej 279.5 cm centi távolságig spriccelt, amelyet a mai napig senki sem döntött meg.

A leghosszabb körmök rekordja

Christine Walton is felkerült a legnevetségesebb Guinness-rekordok listájára, amikor 2011-ben elnyerte a díjat. Az amerikai nő 1990 óta nem vágta le körmeit, amelyek ezáltal több mint hat méter hosszúra nőttek meg.

 Állítólag a nőt nem gátolják karmai a mindennapi életben, csupán néhány ruháját szakította ki az évek során. Hogy hogyan nem törtek le ennyi idő alatt Chris körmei, az nagy rejtély. Eredetileg nem is övé volt a kitüntetés, 2009-ben egy autóbalesetben Lee Redmond, az addigi rekorder elvesztette 8,5 méteres körmeit, valamint a Guinness-rekordot is.

A világ legnagyobb gumiszalag labdája

2008. november 13-án a floridai Joel Waul is felkerült a rekorderek dicsőség falára. A labda neve "Megaton" volt, és nem kevesebb mint 700 000 gumiszalagból állt. Joel négy éven keresztül készítette a labdát, amely élete műve lett.

A 4100 kilós golyóval Joel méltán érdemelte ki a rekorder címet, hiszen azóta sem tudták tőle elvenni a legnagyobb gumigolyó rekordját.

Ha érdekelnek további extrém Guinness-rekordok, a Bors oldalán még találhatsz hasonló gyöngyszemeket.