A legdurvább állati találkozások, amiktől meghűl a vér az ereidben

Minden technológiai fejlődés ellenére abban a pillanatban, amikor egyedül szembe találod magad egy vadállattal, könnyen prédává válhatsz. Hiszen a vadonban nincsen szuperszámítógép, amire támaszkodhatsz, csak a leleményességed és testi adottságaid.

És a rossz hírünk az, hogy utóbbiakban a ragadozó állatok egytől-egyig jobbak. Gondolj csak bele, hogy egy háziasított és sok szempontból szelídített kutya milyen veszélyes tud lenni. Pedig az ember legjobb barátja közel sem olyan szívós vagy erős, mint vadon élő őse, a farkas. Ennek tükrében csoda, hogy egyesek milyen necces helyzetekből kerültek ki élve!

Az állat, amiből a kicsi is túl nagy: a medve

A barna medve a vadon egyik legveszélyesebb állata, elképesztő mennyiségű izmot, vastag bőrt és védelmező bundát hordoz masszív vázán. A kisebbik változata, a fekete medve is hasonló tulajdonságokkal büszkélkedhet, aminek köszönhetően egy kifejlett példány könnyedén tudna végezni veled.

Ezért is volt hatalmas szerencséje ennek a túrázónak, akinél hiába volt íj, az életét csak annak köszönheti, hogy támadója nem erőltette tovább a dolgot.

Életed leghosszabb hat perce

Kyle Burgesst a lehető legrosszabb módon emlékeztette az élet, hogy az erdőben ő csak vendég.

Szembetalálkozott egy pumával, aminek a kicsinyei a közelben voltak. Jó anya lévén az épp arra futó idegent nem volt rest megtámadni, hogy megvédje a kölyköket. Az eset szerencsére nem végződött tragédiával, de ez csak annak köszönhető, hogy Kyle megőrizte hidegvérét.

Amikor az ember veszélyesebb

Szerencsétlen vörös hiúz a lehető legrosszabb embert támadta meg, egy fegyvertartó amerikait, akinek saját bevallása szerint, már ideje lenne megmosnia a kocsiját. Illetve nem habozik fegyvert rántani rohangálás közben, hogy kivégezze az eltévedt macskát.

Az állatot végül a kiérkező rendőrök ölték meg, és a boncolás után kiderült, hogy veszett volt. A házaspár mindkét tagja több mint harminc injekciót kapott veszettség ellen.