Hasfájós röhögés: ezek a világ legviccesebb állatfotói

Idén is kihirdették a 2015 óta évente megrendezett The Comedy Wildlife Photography Awards verseny győzteseit. A szervezők célja, hogy a humor segítségével hívják fel az emberek figyelmét a természetvédelem fontosságára, és cselekvésre késztessék őket a szebb jövő érdekében.

A verseny célja, hogy olyan történeteket mutathassanak be, amelyek megmosolyogtatják és elgondolkodtatják az embereket a világ minden táján.

Az ötletgazda Paul Joynson-Hicks volt, aki Észak-Afrikában él és dolgozik vadfotósként. Paul rengeteg időt tölt a természetben, és sokszor elkeseredéssel szembesült az élővilágra gyakorolt káros hatásokkal, amit az emberiség okozott. Ekkor született meg fejében a gondolat, hogy a humor eszközével szeretné globálisan felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

A versenynek évről-évre egyre nagyobb közönsége van, és egyre több pályázat érkezik be a szervezőkhöz. A zsűri minden évben kiválasztja a legviccesebb állatfotókat, a győztesek pedig értékes jutalmakban részesülnek.

A szervezők minden évben kiválasztanak egy kis, veszélyeztetett állatokkal foglalkozó helyi szervezetet is, hogy a verseny segítségével népszerűsítsék azok munkáját. Ezen kívül bevételük 10 százalékát is felajánlják a szervezetek számára.

Ha érdekel a The Comedy Wildlife Photography Awards története, honlapjukon még több érdekességet találsz.

És akkor következzenek a 2020-as év legviccesebb állatfotói. Kattints a képre a galériáért!

Ezek a világ legviccesebb állatfotóiFotó / The Comedy Wildlife Photography Awards