Fogyni szeretnél? Eszedbe se jussanak ezek a dolgok!

Természetes dolog, hogy kamaszkorodban elégedetlen vagy a külsőddel, hiszen mindened átalakulóban van. Ha fogyni szeretnél vagy egészségesebb életmódra váltanál, vannak módszerek, amiket jobb elkerülni. A saját érdekedben.

Fontos, hogy első sorban ne fogyni akarj, hanem az egészségedre koncentrálj, és a fogyás megy majd magától, ha valóban szükséged van rá. Ha pedig úgy gondolod, hogy komoly fogyásra van szükséged, előbb mindenképp keress fel egy szakembert, aki segít megtalálni a neked való módszert!

Ezeket kerüld:

Extrém diéták

Sokan szinte bármit megtennének azért, hogy lefogyjanak. Ezeknek a kísérleteknek a terméke az a sok extrém diéta, amivel eddig előállt az emberiség. Sok közülük csak simán nem működik, de mások komoly veszélyt is jelenthetnek az egészségedre.

Legyen szó akár az agyag diétáról, ahol agyagot kell vízben feloldva meginni, vagy a húsz óra, altatókkal elért alvást jelentő "Csipkerózsika" diétán keresztül egészen a komoly veszélyekkel járó féreg diétáig, jobb, ha mindet messze elkerülöd. Ezekről bővebben a Mindmegette cikkében olvashatsz.

Éhezés

Lehet, hogy úgy gondolod, ha alaposan visszaveszel az evésből, alig eszel valamit, akkor gyorsan lefogysz majd, ám ez nem teljesen így van. Amellett, hogy enni jó és egészséges dolog, ha nem eszel, könnyen veszélybe is sodorhatod magad, legyengülhetsz, elájulhatsz és az élethez szükséges tápanyagokat vonod meg magadtól.

Sőt, az is lehet, hogy még hízol is tőle. Hogyan? Ha a szervezeted nem kap elég táplálékot, az éhezésre reagálva raktározni kezd és mindent, amit megeszel, beépít ahelyett, hogy lebontana, ezért éheztetés helyett jobb, ha okosan állsz a dologhoz.

Fontos, hogy első sorban ne fogyni akarj, hanem az egészségedre koncentrálj, és a fogyás megy majd magától, ha valóban szükséged van rá.Fotó / 123RF

Ezt tedd:

Kalóriadeficit

Könnyen bármilyen alkalmazással kikalkulálhatod, hogy a te magasságod mellé mennyi az ajánlott napi kalóriabevitel, ha pedig fogyni szeretnél, a legjobban akkor jársz, ha ezt kicsit csökkented. Ezzel lassabb, de biztos és egészséges fogyást érhetsz el anélkül, hogy éhezned kellene, hiszen még mindig rengeteg egészséges étel bele fog férni.

Rendszeres mozgás

Nem kell nagy dolgokra gondolni, és nagy vállalásokat sem kell tenni. Ha eldöntöd, hogy mától minden nap öt kilométert futsz, biztos, hogy nem fogod betartani és végül az egészet abbahagyod.

Kezdésnek tűzz ki olyasmit, ami nagyon könnyen kivitelezhető, minimális kihívást jelent. Határozd el, hogy minden nap sétálsz egy kicsit, vagy megkeresed azt a sportot, ami tényleg szórakoztató számodra, hiszen akkor leszel igazán motivált, hogy folytasd!