Senki nem bírja őket megenni: a Föld három legcsípősebb paprikája

A csípős ételeket ki imádja, más egyenesen rosszul van tőlük, azonban van az a szintű csípősség, ami a legedzettebb gyomornak is sok. Ezeket a paprikákat nemcsak élvezni, de rosszullét nélkül elfogyasztani is valódi kihívás, amibe a kételkedők is csúnyán belebuktak.

A PepperHead olyan weboldal, amely évente közzétesz egy rangsort a világ legerősebb paprikáiról, amiket az úgynevezett Scoville-skála segítségével mérnek össze. Ez a skála meg tudja állapítani a paprikák csípősségének mértékét, amit az úgynevezett kapszaicin okoz. A Scoville-skála egysége, az SHU pedig megmutatja a kapszaicin mértékét a különböző paprikákban. De nézzük is a dobogósokat!

Viszonyításképp: az Erős Pista mindössze 1000 SHU.

7 Pot Douglah csípős paprika: 1 853 936 SHU

A bronzérmes az úgynevezett 7 Pot Douglah csípős paprika áll, ami a legdurvább a nem piros színű versenyzők köreiben. A perzselő erősségű paprika színe ugyanis inkább barnás, azonban ez nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne tekintélyt parancsoló!

Trinidad Moruga Scorpion: 2 009 231 SHU

A második helyen egy elképesztően erős, Trinidad Moruga Scorpion nevet viselő paprika áll, amely csípőssége igencsak meghaladja az őt követő paprikákét, de beszéljen inkább a videó.

Carolina Reaper: 2 200 000 SHU

A brutálisan csípős Carolina Reaper nem először foglalja el az előkelő aranyérmes helyezést: 2013-ban már ítélték a legcsípősebb létező paprikának, ami nem meglepő, figyelembe véve a tényt, hogy körülbelül 200-szor csípősebb, mint a jalapeno! Nem lennénk a tesztelők helyében...

Ha érdekel, hogy milyen pozitív hatásokkal jár a csilipaprika fogyasztása, akkor katt a Life.hu cikkére!