Tudtad, hogy a menhelyek nemcsak az állatokon, hanem rajtad is segíthetnek?

A gazdátlan állatok gondozása sokszor hálátlan, de annál nemesebb feladat, amiben te is segíthetsz, még akkor is, ha nem tudsz örökbe fogadni, vagy nincs saját kereseted, amiből adományozhatnál. Mindezt úgy csinálhatod, hogy neked is hasznod lehet belőle!

És az előbb nemcsak arra gondoltunk, hogy a lelkednek jót tesz az, ha segítesz és boldogságot okozol kisállatoknak, hanem valami sokkal kézzelfoghatóbbra, amire szükséged van a tanulmányaid során.

Megoldás a kötelező közösségi szolgálatra

Az állatmenhelyeken való munkát beszámíthatod az 50 óra kötelező közösségi munkádba, ami szükséges ahhoz, hogy érettségizhess. Szóval, ha szereted az állatokat, és szívesen dolgoznál is velük, akkor egyszerűen nincs jobb választás annál, minthogy állatmenhelyen töltöd el ezt az időt. Hiszen a fenntartó szervezetek minden segítségnek örülnek, és te is élvezni fogod a munkádat, nem beszélve az állatkákról, akik végtelenül hálásak lesznek neked.

Megoldás a kötelező közösségi szolgálatra.Fotó / 123rf

Egyszerre több kutyád is lehet

Jó, ez teljesen nem igaz, de azzal, ha eljársz menhelyekre sétáltatni, rengeteg boldog pillanatot szerezhetsz nagyon sok kutyának. Illetve megtapasztalhatod a kutyatartás egyik legjobb oldalát akkor is, ha valamilyen okból kifolyólag nem lehet otthon állatod.

Kitűnő hétvégi program

Az önkéntes sétáltatás akkor is tökéletes, ha egyszerűen csak nem tudod, mit csinálnál hétvégén. Ugyanis mi lehet jobb annál, hogy egy jót sétálsz a természetben egy alkalmi társsal, aki garantáltan élvezi minden egyes percét a veled töltött időnek?

Ha eljársz menhelyekre sétáltatni, rengeteg boldog pillanatot szerezhetsz.Fotó / Getty Images

Más pénzével könnyebb

Végezetül egy tipp, ha adakoznál, de nincs pénzed: használd a szüleidét! Természetesen ezt nem úgy értjük, hogy lopd el a bankkártyájukat, hanem úgy, hogy ha eddig nem rendelkeztek az adójuk egy százalékáról, akkor ajánlják fel egy állatmenhelynek. Már ez is nagyon sokat segít, és nekik gyakorlatilag nem kerül semmibe.