A nagyi által készített ételek, amik biztosan felidézik a gyermekkorodat

Mindannyian boldogan gondolunk vissza azokra az ételekre, amiket édesanyánk, nagymamánk készített még pici gyerekkorunkban, és bárhogy sikerült, muszáj volt megennünk. Akkor még lehet, mérgelődve fejeztük be a vasárnapi ebédet, ma azonban már visszasírjuk azokat a számunkra kedves ételeket.

Biztos, hogy neked is eszedbe jutnak olyan ételek gyerekkorodból, amiket kötelezően meg kellett enned, és az nem volt kibúvó a feladat alól, hogy te nem szereted, neked elég volt az is, amit már elfogyasztottál.

Szalonna, kolbász a tükörtojás mellé

Igazi koleszterinbomba tud lenni a nagyi által tálalt tükörtojás fehér kenyérrel, szalonnával vagy esetleg kolbásszal. Lényegtelen, hány női magazint olvastál már arról, mennyi kalória van az ilyen életekben, muszáj megenni.

A nagyi féle palacsintából két darab is elég volt, annyira jól lakott vele az ember.Fotó / 123RF

Palacsinta – jó olajosan

Nagyszüleink generációja nem ismerte a healthy lifestyle fogalmát, ezért nem érdemes meglepődni azon, hogy a palacsintát sem minimális olajjal készítették. A tészta akkor jó, ha úszik, majd jó vastagon lekvárral meg van kenve, hogy biztosan elég laktató legyen. Két darab után garantáltan feltetted a kezed.

A nagymama gulyáslevese brutális. A kanál nemhogy megáll benne, nem fér bele!Fotó / 123RF


Zsíros gulyás

Ahhoz, hogy kiadós ebédet egyél, elengedhetetlen a gulyás, amit természetesen gazdagon tettek le eléd az asztalra. A kanál nemhogy megáll benne, nem fér bele! Visszautasítani halálos bűn, megenni szintén, ha épp diétázol. Nincs más választásod, mint beburkolni akkor is, ha normális körülmények között már nem férne beléd.


Aranygaluska

Az édes főételeknél nincs rosszabb, hisz hirtelen megemeli a vércukorszinted, majd pár órával később ugyanúgy éhes leszel. Ezt az érzést mi más tudná jobban felidézni mint a jó öreg aranygaluska? És a legjobb, hogy hiába vagy tisztában vele, hogy bűnös élvezet, soha nem lehet visszautasítani.


Krumplistészta

A menzák kedvenc étele, a krumpistészta sem nevezhető épp diétás ételnek, ám mégis, ha nem akartál éhen veszni, muszáj volt elfogyasztanod. Reklamációnak pedig nem volt helye, hisz a szakácsnő a nagyidra emlékeztető szigorú tekintettel nézett rád minden egyes alkalommal, amikor túl sok ételt vittél vissza.


Még több gyermekkort idéző ételért kattints a Mindmegette cikkére!