Te jó ég! A legparább mitológiai lények, akikkel nem szeretnél találkozni

Irodalom órán te is hallhattál már a görög vagy a római mitológia híres alakjairól, azt azonban biztosan nem sejtetted, hogy az Aranyalma mítosza még csak a jégjegy csúcsa. Most megismerheted a négy legparább mitológiai lényt, akikkel biztosan nem szeretnél összefutni.

A görög és római isteneken túl léteznek olyan legendás mitológiai lények, amikről nem sok embernek van tudomása. Ez talán nem is olyan meglepő, mivel a most következő négy teremtmény nem tartozik a legbarátságosabbak közé.

Wendigo

A Wendigo étvágyát soha semmi nem képes csillapítani.Forrás / Pinterest

Ez a lény az algonkin indiánok mitológiájában jelent meg, természetét tekintve pedig egy rendkívül rosszindulatú, kannibál szellemként tartják számon. Az indiánok szerint a Wendigo étvágyát soha semmi nem képes csillapítani, és úgy tartották, hogy akár az embereket is megszállhatja a lény szelleme, ha valaha is részt vettek kannibalizmusban.

Khimaira

A Khimaira nőstény szörnyalak, aminek három feje van.Forrás / Pinterest

Ez a lény is bizonyítja, hogy a görög mitológia sokkal több, mint aranyalmán vitatkozó istenek története. A Khimaira nőstény szörnyalak, aminek három feje van: elöl egy oroszlán, a hátán egy kecskefej, a farka helyén pedig egy kígyó található. A mitológia szerint Bellerophónnak sikerült legyőznie a teremtményt, ez azonban nem változtat azon, hogy a listán szereplő lények közül talán a Khimaira a legbizarrabb.

Kraken

A teremtmény másfél mérföld széles lehetett, a felszínre emelkedve pedig egyszerre akár tíz hajót is magával tudott rántani a mélybeForrás / Pinterest

A Kraken a tengerek rettegett lénye, melyről egy norvég püspök, Erik Pontoppidan számolt be a 18. században. Feljegyzései szerint ez a teremtmény másfél mérföld széles lehetett, a felszínre emelkedve pedig egyszerre akár tíz hajót is magával tudott rántani a mélybe. Előfordulhat, hogy amiről Pontoppidan beszámolt, az valójában egy óriás tintahal felbukkanása volt, mindenesetre rémisztő belegondolni abba, hogy egy ilyen lény tanyázzon a tenger mélyén.

Hüdra

A Hüdra egy kígyószerű teremtmény, aminek megszámlálhatatlanul sok feje mérgező lehelettel rendelkezik.Forrás / Pinterest

Végezetül pedig ismét egy tengeri lényt mutatunk be, mely a görög mitológiában tűnt fel. A Hüdra egy kígyószerű teremtmény, aminek megszámlálhatatlanul sok feje mérgező lehelettel rendelkezik. A Khimairához hasonlóan szerencsére ezzel a szörnnyel is végzett egy bátor harcos, aki nem volt más, mint Héraklész.