Egy egyszerű dolog, ami egészségesebbé tenne, mégsem szoktad csinálni

Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy napi rendszerességgel mozogj. Nem kell hozzá több, mint hogy tudatosan megtervezd, mikor hova kell menned, beleszámolva azt a plusz pár percet, amit sétálással töltesz. Igen, sétálással!

Több egészségügyi problémáért is a kevés mozgás felelős, valamint az ülő életmód. Ahhoz, hogy ne kelljen a későbbiekben különösebb problémákkal szembesülnöd, érdemes pár megállóval hamarabb leszállni, esti sétákra indulni, kutyát sétáltatni, vagy kitalálni bármilyen programot, amit össze lehet kötni a mozgással.

Pontosan miben segíthet, ha belevágsz napi rendszerességgel a sétálásba?

Növeli a tüdőkapacitást

Ahhoz, hogy megfelelően működjön a szervezeted, használnod kell! A séta vagy a gyors gyaloglás mind hozzájárulhat ahhoz, hogy intenzívebben kelljen lélegezned, tehát hogy „tornáztasd" a tüdődet, ami által nőhet annak kapacitása.

Javítja a látást

A monitor előtt ülve biztosan te is tapasztaltad már azt, hogy elfáradtak a szemeid, vagy esetleg szárazak, szúrnak. Ez amiatt alakulhat ki, hogy túl sokat fókuszálsz közelre, a szemednek esélye sincs arra, hogy kicsit megpihenjen. Ilyen esetben ajánlott kimenni egy rövid sétára, hisz olyankor a szemed végre nem csak közeli pontokra fog figyelni, nem kell olyan erősen koncentrálnia.

Több egészségügyi problémáért is a kevés mozgás felelős.Fotó / Shutterstock

Jobban alszol tőle

A megfelelő alvás az egyik alapfeltétele az egészséges életnek, nélküle lehetetlen megfelelően teljesíteni. Ha problémát okoz számodra az elalvás, érdemes esténként kijárnod egy rövid sétára, lehetőleg a telefonodat a táskádban tartva. Ilyenkor az agyad megpihenhet kicsit, ami által sokkal könnyebb lesz a párnák között álomra hajtani a fejed.

Testi és lelki egyensúly

Ha kicsit ki akarsz kerülni a mókuskerékből, érdemes egy rövid szünetet tartanod, amikor ellátogatsz egy közeli parkba vagy gyalogolsz egyet a városban, így kiszakadsz a stresszes környezetből, ahol addig voltál.