Szebb mosolyt szeretnél? Ezeket az ételeket edd!

Mindenki egészséges fogakra vágyik, hisz az alapja az ápolt megjelenésnek. Státuszszimbólum, illetve az egészség egyik alapfeltétele. Tudd meg, hogyan érheted el, hogy megfelelő legyen a dentálhigiéniád.

Az élet minden területén elengedhetetlen, hogy szép mosollyal jelenjünk meg, hisz szimbóluma az életvitelünknek. Fontos, hogy minél többet megtegyél azért, hogy egészséges fogaid legyenek, hisz több kellemetlenséget okozhat az, ha problémás területté válik a szájüreged.

Zöld tea

Bár nem szabad túlzásba vinni, mégis ajánlott a fogyasztása. Napi két-három csésze tea még egészséges, ám ettől többet nem ajánlott inni. Ellenállóbbá teszi a fogzománcot, ráadásul csersavtartalmának köszönhetően megelőzi a fogszuvasodást.

Sárgarépa

Különböző zöldségek rágcsálása segíthet megóvni fogaidat. Rágás közben fokozódik a nyáltermelés, ami hatástalanítja a szuvasodást előidéző baktériumokat.

Gondoltad volna, hogy ezek az ételek ennyit segítenek?Fotó / Shutterstock

Olaj

Az olajjal való öblögetés indiai hagyomány, érdemes megfontolnod, hogy te is elkezdd. Általában napraforgó vagy szezámolajat használnak, de jó választás lehet a kókuszolaj is.

Szódabikarbóna

Az egyik legismertebb természetes fogfehérítő, több fogkrém is tartalmazza. Rendszeres használat esetén két teáskanál szódabikarbónát keverj össze két teáskanál vízzel, majd ezzel moss fogat hetente pár alkalommal.

Eper

Sokan a szódabikarbónát eperrel keverik össze az extra hatásért. Az eper fogfehérítő hatását az almasavnak köszönheti, emiatt lehetnek neked is gyönyörű fehér fogaid.

Banán, narancs, citrom

Nincs tudományos bizonyítéka, ám azok, akik kipróbálták, elégedettek a végeredménnyel. Hámozd meg a gyümölcsöket, dörzsöld a fogaidhoz, majd moss fogat.

Érdekelnek további ételek, amik segíthetnek a fogaid egészségének megőrzésében? Akkor látogass el a Mindmegette oldalára!