A legfájdalmasabbak: 5 állat, aminek marása után megtudod, milyen a pokol

Ezeknek az állatoknak a csípései, szúrásai és harapásai olyan nyomot hagynak a testedben és a lelkedben, amihez képest egy jól irányzott rúgás a láb közé mesedélutánnak tűnik.

A szülés fájdalmai már közelebb vannak hozzájuk, de amíg azokra a szervezeted jól felkészül, és adrenalint szabadít fel, hogy segítsen, addig ezeknek az állatoknak a mérgeit enyhítés nélkül kell elviselned, ha nincs a közelben orvos.

Kockamedúza

Nemcsak az egyik legfájdalmasabb, hanem az egyik leghalálosabb méreggel is büszkélkedhet ez a tengeri állat, ami veszedelmessége ellenére csak békésen akar lazulni a sós vízben.

KockamedúzaFotó / YouTube

A probléma abból fakad, hogy nincs elég idejük elúszni, ha belegázolsz vagy futsz a vizükbe, így rád tapadnak csápjaik, amikben erős méreg található. Ez egyszerre támadja a szívet, az idegrendszert és a bőrsejteket is, aminek köszönhetően ellenszer nélkül vagy a sokk, vagy a szívleállás fog végezni veled.

Kacsacsőrű emlős

Ez a bizarr és aranyos állatka közel sem olyan ártalmatlan, mint elsőre gondolnád. Ugyanis a hímeknek méreggel teli sarkantyúik vannak a hátsó lábaiknál, amiknek a szúrása felfoghatatlan fájdalmat tud okozni.

Kacsacsőrű emlősFotó / Pinterest

A jó hír az, hogy szelíd állatok, szóval neked kell kiprovokálnod, hogy megszúrjanak. Viszont őszintén, milyen ember az, aki beleköt egy kacsacsőrű emlősbe?

Arizonai kéregskorpió

A világ legmérgezőbb skorpiója, ami az arizonai otthonok gyakori vendége. Az állam lakosai számára „szerencse", hogy a mérge ritkán halálos, de a csípését három pokolian fájdalmas nap követi izomrángásokkal, bénulással, nehéz légzéssel és habzó szájjal.

Arizonai kéregskorpióFotó / Getty Images

Kőhal

Nincs is jobb egy halnál, ami kitűnően álcázza magát a partvonali tengerfenéken és a gerince mentén mérgező tüskék vannak. Tökéletes recept arra, hogy valaki beléjük lépjen és kínok közt kimúljon.

KőhalFotó / Getty Images

Ázsiai óriás lódarázs

Ha a hazai lódarázstól is irtózol, ezek a megtestesült rémálmaid. Öt centi hosszúak, hét centis fesztávval és az átlagos méhész védőruhán is átszúrnak, ami állítólag olyan érzés, mintha egy forró tűt állítanának beléd. És ezzel még közel sem a legfájdalmasabb a csípésük a rovarok közül. Ha érdekel, melyik faj büszkélkedhet ezzel a címmel, itt megtalálod rá a választ.

Ázsiai óriás lódarázsFotó / Getty Images